Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Närmare en miljon kronor i hållbarhetsbidrag delas ut av HSB Skåne

04 maj 2022

Under onsdagen hade samtliga 25 föreningar som blivit beviljade bidrag för hållbara åtgärder i föreningen delgivits det glädjande beskedet. Totalt delas närmare en miljon kronor ut via HSB Skånes Hållbarhetsbidrag.

Genom Hållbarhetsbidraget hoppas HSB Skåne kunna hjälpa sina medlemsföreningar att arbeta mot en mer hållbar och klimatsmart framtid. När ansökningstiden gick ut vid årsskiftet kunde projektgruppen för bidraget konstatera att antalet ansökningar var det högsta sedan bidraget instiftades år 2017. Åtgärderna i de 25 föreningarna som tilldelas bidraget varierar, men insatser som främjar såväl ekologisk och ekonomisk som social hållbarhet finns representerade.

- Det är roligt att se bredden av åtgärder som föreningarna ansöker om. Sedvanligt underhåll premieras inte av bidraget, utan när vi tittar på de kriterier som behöver uppfyllas så är det viktigt att det är åtgärder som visar på insatser utöver löpande underhåll. Det är kul att vi även i år kan dela ut bidrag för åtgärder inom såväl ekologisk och ekonomisk som social hållbarhet, säger Moa Mitchell, kommunikatör på HSB Skåne.

Mer information samt hela listan över föreningar som erhållit bidraget och för vilka åtgärder finns på hsb.se/skane/hallbarhetsbidraget.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 674 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 25 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Taggar

hsb skåne