Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB årets bostadsutvecklare på Guldhemmet

12 maj 2022

HSB korades till årets bostadsutvecklare på bostadsgalan Guldhemmet på onsdagskvällen. Utmärkelsen delas ut av Hemnet.

– Det är fantastiskt roligt att utses till årets bostadsutvecklare. Eftersom vi inte drivs av kortsiktig vinst utan av våra medlemmars intressen har vi möjlighet att utveckla bostäder i hela landet – även på platser där få vill bygga men många vill bo, säger Henrik Zäther, vd HSB ProjektPartner.

Juryn motiverar förstaplatsen som ”Årets bostadsutvecklare” med:

”Vinnaren i kategorin Årets Bostadsutvecklare tar ett stort samhällsansvar och öppnar dörrar till fler och bättre bostäder. Denna aktör arbetar långsiktigt med fokus på samtliga aspekter av hållbarhetsbegreppet genom exempelvis innovativa finansieringslösningar för förstagångsköpare, ambitiösa vetenskapsbaserade klimatmål, nyfiket utforskande av förbättrade boendelösningar och ett byggande i hela vårt avlånga land. Vinnaren i kategorin Årets Bostadsutvecklare är HSB.”

HSB har tagit betydande steg för att minska klimatpåverkan i nyproduktionen, senast 2040 ska den vara helt klimatneutral. Vid årsskiftet infördes ett maxtak för klimatpåverkan i samtliga nyproduktionsprojekt.

– Dessutom ska vi fortsätta att leverera positivt till den sociala hållbarheten i boendet, leverantörsleden och lokalsamhället. Precis som HSB gjort i snart 100 år, säger Henrik Zäther.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 674 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 25 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.