Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB öppnar nytt lokalkontor på Hemse

24 januari 2023

Centralt på Hemses Storgata i den gamla banklokalen, öppnar HSB sitt nya lokalkontor. Hit kan boende, hyresgäster och kunder komma när de vill träffa HSB.

Kontoret öppnar officiellt torsdagen den 26:e januari. Strax efter lunch öppnar vi dörrarna för våra hyresgäster och under resten av dagen har vi öppet hus för den som vill komma in och träffa oss.

- Det är viktigt att vi finns där våra kunder och boende finns, säger Anna-Karin Ilemyr förvaltningschef och den som är ansvarig för verksamheten.

HSB både bygger och förvaltar fastigheter, egna och andras, och etablerade sin verksamhet på Gotland våren 2017. Att det blev på Hemse som det nya lokalkontoret hamnade har sin förklaring. Just på Hemse äger nämligen HSB flera egna fastigheter och delar av företagets medarbetare utgår också därifrån i sin arbetsvardag.

- Gotland är en viktig marknad för oss, säger Jimmy Bergman vd. Vi söker aktivt efter möjligheter att bygga och förvärva bostäder här, samtidigt som vi arbetar för en fortsatt etablering av vårt förvaltningserbjudande. Att bo och leva på Gotland är en dröm för många. Självklart vill vi vara med och gör det möjligt för människors drömmar att slå in.

HSB äger i nuläget ett hundratal hyresrätter och har förvaltningsuppdrag för ytterligare ett 20-tal bostadsrättsföreningar. En marknadsandel som HSB har för avsikt att utöka.

- Efter sommaren kunde vi hälsa ytterligare tre nya medarbetare välkomna till, säger Anna-Karin Ilemyr.

Det innebär att HSB erbjuder samtliga förvaltningstjänster med medarbetare som bor och lever på Gotland.

- HSB fyller 100 år i år, och är det något som vi lärt oss så är det hur viktig relationen är, fortsätter Anna-Karin Ilemyr. Det är svårt med fastighetsförvaltning, stora värden ska förvaltas och utvecklas och ofta behöver man som förtroendevald kunna träffa sin förvaltare på plats. Det kan man nu och det är jag väldigt glad och stolt över.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 674 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 25 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Taggar

hsb södertörn