Höstbrev

04 oktober 2021

Portkoder: Lämna aldrig ut koden till utomstående 

Vi vill påpeka att det inte är tillåtet att lämna ut portkoden till våra entrédörrar till personer som inte bor i föreningen. Särskilt gäller det vid beställning av mat, mottagande av paket eller liknande. Du måste själv vara på plats för att öppna dörren eller be någon granne om hjälp. Vi kommer inom kort att byta portkoderna igen för att försäkra oss om att inga obehöriga har möjlighet att ta sig.

 

Fastighetsskötare: Respektera vår arbetsordning

Fastighetsskötaren Anders är anställd av föreningen och har styrelsen som arbetsgivare. Han arbetar på styrelsens uppdrag. Vi vill förtydliga att har ni synpunkter på hur gårdarna ska vårdas så är det till styrelsen ni ska vända er och inte direkt till Anders. På samma sätt ingår det inte i Anders uppgifter att utföra privata ärenden i eller utanför huset på enskilda medlemmars önskan. Vi ber er att respektera denna arbetsordning. 

 

Obligatorisk ventilationskontroll (ovk)

I slutet på oktober och i början på november kommer vi att utföra ovk på de sista 5 lägenheterna som Energi och miljöteknik inte fått tillträde till. Det är mycket viktigt att de får tillträde dels pga att det är en lagstadgad sak som skall göras och för att vår ventilation skall fungera. Vi har fått många avvikelser på köksfläktar som är påkopplade på vårt ventilationssystem och som stör självdraget. De lägenhetsinnehavare som berörs kommer att kontaktas av styrelsen. 

 

Trädgårdarna 

Vi fortsätter arbetet med att planera en uppdatering av trädgårdarna. Vi har fått in några förslag som styrelsen tittar på. Vi kommer under hösten att kalla till ett möte för dem som är intresserade att ytterligare dela synpunkter. På agendan finns att återställa rabatten på gaveln av hus 39 efter renoveringen av socklarna, att titta på situationen för odlingslådor och att planera för det första åtgärderna på 50-sidan. I styrelsen är Rickard och Jonas ansvariga och du kan vända dig till någon av oss om du har förslag.

 

Vad händer på hösten enligt underhållsplanen

Styrelsen planerar att byta låsen till allmänna utrymmen. Vi håller på att ta in offerter på ett digitalt passersystem till hela fastigheten. Eftersom arbetet är omfattande lägger vi stora insatser på att hitta den bästa entréprenören för jobbet nu under hösten. Förmodligen kommer installation ske någon gång under våren 2022. Arbetet kommer ta omkring 2 månader.

 

Sopor bakom huset på 39-sidan

Under längre tid har någon vi olika tillfällen ställt soppåsar bakom hus 39. Fåglarna pickar sönder plasten och sprider avfallet över gården. Vi vill inte tro att det är någon i huset som gör det utan att det är någon utomstående. Vi ber er vara observanta och gärna meddela styrelsen om ni ser någon som dumpar sitt avfall på föreningens gård. 

 

Tvättstugorna

Styrelsen har fått in flera klagomål på att de som använder tvättstugorna inte alltid städer ordentligt efter sig eller att man inte håller tiderna. Vi kommer att förtydliga och sätta upp anslag om både tider och städning. Men vi kommer också att lämna ut tydliga instruktioner i era brevinkast så ingen ska behöva tveka om vilket ansvar de har när det använder någon av våra gemensamma tvättstugor och torkrum.

 

Trappuppgångarna 

Efter den dramatiska branden i Annedal har styrelsen påmints om att vi behöver se över vårt eget brandskydd i allmänna utrymmen. Det ser att det står saker i våra trappuppgångar både under trapporna och vid sidan på första våningen. Det får inte stå någonting under trapporna eller i uppgångarna på grund av riskerna vid en eventuell brand. I flera trappuppgångar står det dessutom saker framför öppningen till rökluckorna. Det är inte tillåtet. Föreningen kommer att ta bort de trälårarna som står i trappuppgången. Allt annat som står där måste tas därifrån. De enda som kan tillåtas som ett undantag är rullatorer som då ska ställas mot kortväggen och inte under trappan.

 

Visa hänsyn: Särskilt på kvällar och nätter  

Vi vill också passa på att vädja om hänsyn när ni rör er i fastigheten på kvällar och nätter. Enligt ordningsföreskrifterna skall det vara tyst mellan 22.00 och 07.00. Det innebär att man visar hänsyn genom att inte bara släppa ytterdörrar och dörrar i källargången så de smäller igen, inte slänga tomglas i glasåtervinningen, inte använda sopnedkasten och att man är extra försiktig när man startar och kör iväg med sin bil under dessa tider. Fastigheten är lyhörd och det är lätt att väcka grannar. 

 

Tänk på..

Att vara försiktiga med levande ljus lite extra nu när höst och vintermörkret kommer. Vi har haft inbrottsförsök i båda husen så var gärna vaksamma om någon beter sig misstänksamt. 



Styrelsen BRF. Toltorpscentrum

Kontaktuppgifter sitter på anslagstavlorna i trappuppgångarna




Hälsningar styrelsen

 

Brf Toltorpscentrum