Sommarhälsningar

30 juni 2023

Sommarhälsningar från styrelsen

 

Hej föreningsmedlem!

 

Här kommer ett blad med information om vad som händer hos oss i föreningen nu. 

 

Stämman valde en ny styrelse och valberedning

Tack alla som kom. Vid det konstituerande mötet beslutades att Eric Campbell blev ny ordförande i styrelsen. Kontaktuppgifter och ansvarsfördelning inom styrelsen kommer att anslås på anslagstavlorna i trappuppgångarna inom kort. Jessica Wassén fortsätter som representant från HSB. Måns Wahlgren, Måns Wahlgren och Birgitta Andersson valdes till valberedning.

Låssystem

Arbetet med vårt låssystem är nu nästan klart. Vi har bytt ut alla låscylindrar till våra entréer, hobbyrum, cykelrum och entrén på baksidan av 39-huset. Det här innebär att nycklarna till våra lägenheter inte längre fungerar i våra entréer. Det enda som nu återstår är att ta bort koderna till våra entréer och det kommer att göras inom kort. När det är gjort så kommer taggarna vara ett av två sätt att låsa upp entréerna, det andra sättet är att ringa upp någon från knappsatsen som finns i varje entré. Det här är gjort för att stärka skalskyddet så ingen obehörig tar sig in i våra fastigheter.
 

Kontakt till styrelsen under sommar

Då inte alla är tillgängliga alla veckor så kan ni under sommaren nå oss i styrelsen under följande veckor: 

V28: Lilly, Jessica, Rickard och Emelie

V29: Anette, Jessica, Rickard 

V30: Jessica,Rickard

V31: Jessica, Lilly

V32: Eric, Jessica, Lilly 

 

Grillning och partytält

Nu är det också säsong för alla som gillar att grilla. Notera att det av brandsäkerhetsskäl inte är tillåtet att grilla på balkongerna. När du grillar, gör det på avsedd plats på gården. Utöver detta vill vi påminna de som har egna grillar att inte förvara dem på de avsedda grillplatserna utan att ställa undan dem då de inte används. Det kan vara bra att känna till att föreningen har två stora partytält 3x6 meter som står till förfogande om någon har planer på att anordna en fest på gården. Tälten finns i hobbylokalen på 39-sidan men är självklart tillgänglig även för de boende på 50-sidan. Ni kan få hjälp att sätta upp tälten om ni kontaktar styrelsen. 

 

Tvätt- och torktiden ska respekteras

Vi vill återigen påminna om att hålla tvätt- och torktider då systemet automatiskt hanterar access och följer strikt de bokade tiderna. Då tillgång till fastighetsskötare/styrelsemedlem med nyckel kan vara oregelbunden i sommar så är det att rekommendera att hålla tiderna. Detta då alternativet är att vänta utanför tvättstugan tills nästa person med bokning kommer förbi och släpper in er.

Trädgårdar

Vi har fällt 3 tre träd på 50 sidan en Bok och några björkar på 39 sidan. Detta gjordes då de är av storleken att de påverkar våra fastigheter alternativt bilarna på våra parkeringar. Några av träden har dessutom dragit till sig insekter som tar sig in i byggnaden genom fönster och annat. Vi kommer att titta på möjligheten att plantera nya träd i en storlek som kan växa till sig och skötas så att de inte blir så stora.

Då sommaren ser ut att bli varm och torr så har vi senarelagt planteringen vid gaveln på 39-sidan till hösten och vi tar gärna emot förslag på lättskötta växter som kan planteras där. Det finns också ett antal outnyttjade pallkragar som kan läggas beslag på, hör av er till styrelsen vid intresse. 

Bry er om varandra

I och med att många är bortresta under sommartiden så ber vi de som är hemma att hålla extra utkik efter personer som inte verkar ha något egentligt ärende i våra hus. Var noggrann och stäng ordentligt i trapp- och cykelutrymmen. Det är alltid lika obehagligt och tråkigt när någon drabbas av stöld eller inbrott. Vår gemensamma uppmärksamhet kan vara skillnaden. Tänk också på att försöka hålla nere ljudnivån gentemot era grannar.

 

Styrelsen vill önska alla medlemmar en riktigt härlig sommar.

 

 

 

Styrelsen BRF. Toltorpscentrum