Vårhälsningar 2023

26 februari 2023

Hälsningar från Styrelsen

 

 

Hej föreningsmedlem!

 

Här kommer ett blad med information om vad som händer hos oss i föreningen nu. 

 

 

Städdag den 6e maj

Städdagen kommer hållas den 6e maj kl. 10.00 till 14.00. Det kommer ske korvgrillning på 39-sidan i samband med städdagen. Vi samlas på respektive sida vid kl. 10.

 

Det kommer finnas en container på 50-sidan och en på 39-sidan mellan fredagen 5/5 och måndagen 8/5. (Inga kemikalier, däck eller elektronik). 

 

Årsstämma & 60-årsjubileum

Vi kommer att ha årsstämma den 24e Maj 18:30 på matsalen i Toltorpsskolan. På stämman serveras enklare förtäring och kall dryck. Anmälan lämnas senast 14 maj i brevlådan vid föreningsexpeditionen. I och med vi inte har valberedning i år, vill vi gärna att så många som möjligt kommer till stämman. 

 

Tvättstugorna

Städningen i tvättstugorna har inte fungerat bra hittills i år och vi måste bli bättre! Man skall göra rent efter sig och skall ta bort ludd ur alla filter. Styrelsen har fått flera skrivelser om det här så nu är det skärpning som gäller.

 

Gällande tiderna i tvättstugorna så har vi i styrelsen varit och låst upp i tvättstugorna ca 20 gånger under senaste månaden pga att medlemmar inte håller sina tider av olika anledningar. Det här är inte acceptabelt! att man kan glömma någon gång kan hända alla men skärpning gällande den här punkten också. 

 

Vi kommer att ordna så det går att boka tvättider via mobilen för att förenkla förfarandet och hoppas det leder till att man håller sina tider bättre.

 

Låssystemet

Mölndals lås har gått i konkurs och vi kommer att byta initialt till Paralarm som köpt upp konkursboet. Paralarm vet inte idag om de kommer att behålla lokalerna i Mölndals centrum. Mer information kommer på årsstämman.

 

1 Juni kommer låscylindrarna till våra portar i entreerna stängas med bleck och koderna kommer att tas bort. Det är ett fåtal som fortfarande inte har hämtat ut sina taggar och bör göra det snarast.

 

Pallkragar

Vi behöver få in intresseanmälningar till pallkragarna som finns utplacerade och möjligheten att odla lite om man vill. 

I dagsläget finns det två pallkragar vid hus 39 till förfogande. Finns det ett intresse för att odla, kontakta styrelsen.

 

 

Bry er om varandra i sommar

I och med att många är bortresta under sommartiden så ber vi de som är hemma att hålla extra utkik efter personer som inte verkar ha något egentligt ärende i våra hus. Var noggrann och stäng ordentligt i trapp- och cykelutrymmen. Det är alltid lika obehagligt och tråkigt när någon drabbas av stöld eller inbrott. Vår gemensamma uppmärksamhet kan kanske vara skillnaden.

 

 

 

 

Slutligen önskar vi i Styrelsen alla medlemmar en riktigt härlig sommar.

 

/Styrelsen BRF. Toltorpscentrum