Aktuellt i föreningen november 2023

29 november 2023 Ny källarbelysning, planer på dränering och en uppmaning.

Styrelsen fattade vid novembermötet beslut om att anta offert från EL-Total som gäller byte av belysningen i våra källargångar. Det som idag styrs av gamla tryckknappar med en analog tidsstyrning och som lyser med glödlampor till stor del kommer att bytas ut till led-armaturer med individuell närvarosensor. Det innebär att lampan tänds när den känner av rörelse i närheten. Sedan slocknar den inte tvärt utan den sänker ljusstyrkan ett antal sekunder innan så att man har chansen att röra lite på sig och få dem att lysa igen. När detta arbete utförs byts också allt kablage ut, detta har suttit sedan husen var nya troligtvis. Samtidigt kommer det att sättas upp nödbelysning som markerar utgångar och som har batteri-backup vid strömavbrott som gör så att man hittar ut även om det plötsligt skulle bli mörkt. Mer information kommer innan arbetet påbörjas.

På samma möte beslutades det också att ge HSB Norra Götaland i uppdrag att jobba vidare med förabetet för dräneringen av området. Planen är att inom kort kunna börja begära in offeter på detta arbete. Mer information följer.

Till sist en uppmaning: om ni ställer upp porten elektroniskt vid till exempel lastning av möbler och dylikt, se då till att sätta tillbaka porten i rätt läge! Om ni sätter någon av knapparna i läge "0" så fungerar inte porten alls. Vi kommer även att försöka förbättra märkningen vid portarna inom kort.

Med vänlig hälsning, styrelsen.