HSB Norra Bohuslän blir HSB Norra Götaland

11 december 2022 I februari går HSB Norra Bohuslän upp i HSB Norra Götaland. Här kan du läsa mer.

Den 1 februari 2023 kommer HSB Norra Bohuslän och HSB Nordvästra Götaland att slås ihop och tillsammans bildar vi HSB Norra Götaland. Ni tillhör Uddevalla som närmaste ort som fortsätter sin verksamhet som vanligt på det lokala kontoret på Norra Drottninggatan 23 i Uddevalla.

Utöver namnbytet kommer ytterligare några förändringar att ske:

E-faktura och Autogiro. Varje kvartal får du tre avgifts-/hyresavier för kommande tre månader. Första kvartalet, januari-mars, kommer delas upp i två utskick. De första avierna avser januari och februari. I februari får du din avi för mars. Därefter skickas avierna ut som vanligt i mars för andra kvartalet, dvs april-juni. Avgiften/hyran för bostaden betalas i förskott, senast sista vardagen i varje månad. Observera att varje månad har ett unikt OCR-nummer. Kom ihåg att du alltid kan logga in i Mitt HSB med BankID för att hitta dina avier.

E-faktura Har du redan e-faktura sker ingen förändring. Vill du aktivera e-faktura efter 1 februari ska du göra det på din internetbank med hjälp av ditt avtalsnummer som du hittar under dina adressuppgifter på avin, sök efter HSB Norra Götaland och välj ort Uddevalla. Det kommer inte vara möjligt att ansluta till e-faktura mellan den 3 och den 13 februari.

Autogiro Har du redan autogiro sker ingen förändring. Om du vill ansluta dig till autogiro efter 1 februari ska du logga in på din internetbank och gå till fliken för autogiro. Sök sedan på HSB Norra Götaland som betalningsmottagare. För att vi ska kunna identifiera dig skriver du ditt personnummer som betalarnummer. 

Bankgiro På avin för mars finns ett nytt bankgironummer för inbetalning av din avgift/hyra. Var uppmärksamma på vilket nummer du använder vid betalning.

Påminnelser och Inkasso Bostadsrätt Påminnelser och inkassoärenden kommer att hanteras av HSB och inkassobolaget Ropo Capital. Hyresrätt För dig som bor i hyresrätter skickas ärendet direkt till inkassobolaget Ropo Capital sju dagar efter förfallodag.

Kivra HSB Norra Götaland är anslutna till den digitala brevlådan Kivra. Det innebär att du som har Kivra automatiskt kommer få dina hyres- och avgiftsavier digitalt till Kivra från och med februari. Om du har både Kivra och e-faktura aktivt kommer du alltid få avin i internetbanken. Om du är ansluten till Kivra men inte vill få dina avier dit måste du själv blockera HSB Norra Götaland som avsändare. Detta gör du under inställningar i Kivra.

KONTAKT INNAN 1 FEB: HSB Norra Bohuslän Telefon: 0522-986 00 Mail: info.nbohuslan@hsb.se

KONTAKT EFTER 1 FEB: HSB Norra Götaland Telefon: 010-442 44 00 Mail: info.ng@hsb.se

Från 1 februari kommer samma telefonnummer att gälla för både växel och felanmälan. Du kommer även kunna skicka in dina frågor och felanmälningar digitalt via hsb.se/ng (aktiv från 1 februari).