Rapport från styrelsen februari 2022

07 februari 2022

Den 2 februari hade styrelsen åter ett möte på distans. Denna gång så diskuterades lite kring elförsörjningen i föreningen och vi hoppas snart kunna presentera lösningar som är bra för både miljö och plånbok på sikt.

Sedan då följde en rad punkter som åtekommer varje möte med rapport från det ekonomiska, personalen och pågående ärenden. Och åter igen så fanns det en ansökning om andrahandsuthyrning att behandla. Oftast så är det inga problem kring dessa men vi har märkt en tendens att våra medlemmar allt oftare ej känner till att man som bostadsrättsinnehavare måste bo i sin lägenhet för att få äga den. Det är en hörnsten i en ekonomisk bostadsrättsförening som BRF Äsperöd är. 

Om det framkommer att personer bor i en lägenhet som inte är ägare så kan detta anses som olovlig andrahandsupplåtelse och då kan man, i värsta fall, få bostadsrätten förverkad (man blir av med sin lägenhet). Om en av de boende i lägenheten också står som ägare (helt eller delvis) så är allt i sin ordning. Men om man till exempel låter sitt barn ensamt bo i lägenheten och använda som studentboende så är det, faktiskt, en olovlig andrahandsupplåtelse. En andrahandsupplåtelse får ske om den godkänts av styrelsen. Mer information hittar du här: HSB Äsperöd - Andrahandsupplåtelse