Aktuellt i föreningen januari 2023

12 januari 2023 Styrelsen har nu haft sitt januarimöte och följande saker är på gång just nu:

Den senaste månaden har fyra stycken överlåtelser ägt rum.

Vi ligger nu i startgroparna för ett större arbete med dräneringen på området. Två hus har åtgärdats akut hittils men nu är det dags för ett helhetsgrepp. Dräneringen kommer att bytas ut och uppgraderas för framtidens förväntat ökande nederbördsmängder. Detta innebär att där vi idag har två stuprör kommer vi att förbereda för fyra i framtiden, till exempel. Planen från styrelsen är att detta arbete kommer att delas upp på kanske tre år för att inte hela området skall vara uppgrävt samtidigt. Vi kommer att gå ut med upphandling nu i början på året och mer information kommer.

Vi har också ett föråldrat system när det gäller styrningen av våra tre undercentraler (de som levererar ut värme och varmvatten). Därför har nu styrelsen tagit beslut om att byta ut vissa komponenter för att undvika ett haveri som hade lett till att vi kunnat bli utan värme över huvud taget. Vi kommer också inom kort också att byta ut hela styrsystemet för värme, för att få en jämnare värme över hela området. Vi kommer också troligen att installera batteri-backup på cirkulationspumparna på området för att säkra värmesystemet vid ett eventuellt strömavbrott.

Styrelsen har nu valt RK Elteknik som entrepenör när det gäller att installera laddboxar för elbilar på området. De kommer att placeras dels på Måltemyrsvägen och dels på Österled. På Österled kommer det också att finnas två publika laddplatser. På Österled kommer ett mindre grävarbete behövas, annars kommer ingen större påverkan ske då skåpen för motorvärmare som finns idag på dessa platser byts ut mot elbilsladdare på samma stolpar. Mer information kommer senare.

Styrelsen har också beslutat att tillåta utomstående att hyra fritidslokal och gästlägenhet. I samband med detta så har också priserna justerats. Framöver så kommer lokalen att kosta 250 för boende och 500 för utomstående och lägenheten kommer att kosta 350 för boende och 600 för utomstående. Föreningen kommer också att teckna ett Swish-konto för att enklare kunna sköta betalningen av detta.

I övrig så kommer vi nu att starta med gemensamhetsträffar varannan torsdag i fritisdlokalen, mer information finns på hemsidan.

Har du frågor eller funderingar? Använd formuläret "Kontakta styrelsen" längst upp i menyn på denna sida.