Årsstämma redovisning

06 november 2018 Måndagen den 5 November samlades 61 personer i föreningslokalen på skandiavägen 1A för BRF Bohusgårdens årliga stämma. Av 61 närvarande hade 51 rösträtt och nedan följer en summering på vad som diskuterades och vad som beslutades.

Innan stämman drog igång hölls ett 45 minuters långt anförande av Ordförande Robert som med hjälp av bilder och videor informerade om åtgärder som är gjorda och hur styrelsen tänker för föreningen det kommande året.

Summeringen var en grundlig genomgång av vad årsredovisnings siffror ville förmedla och de stora posterna under året har varit:

  • Relining 1A,4A,4B = 980 000:-
  • Målning trapphus = 90 000:-/trapphus
  • Belysning(källare, tvättstugor,Förråd) = 300 000:-
  • Stamspolnng + reparationer av rör= 500 000:-
  • Dörrautomater = 280 000:-
  • Gym = 960 000:-
  • Utemiljöer = 340 000:-
  • Garagemur = 130 000:-
  • Tak =110 000:-
  • Fasadtvätt 90 000:-

Under hösten sker följande åtgärder:

Föreningen har under hösten ordnat 20 nya platser på fastighetens mark. Föreningen jobbar även på att köpa nya markområden och kunna fortsätta erbjuda fler platser

OVK arbetet kommer fortsätta och i 1A och 1B kommer nya fläktar att placerar med rätt kapacitet. Tidigare fläktar har inte möjligheten att erbjuda rätt flöden för godkänd OVK

Alla trapphusgolv kommer diamantslipas när målningen är klar

Relining kommer ske på samtliga extratoaletter som finns i etagelägenheterna. Dessa utrymmen stamrenoverades inte under 90-talet och föreningen tvingas göra det under vintern

Väldigt mycket gallringsarbete samt förfining av våra utemiljöer sker under hösten.

Trots massiva insatser och mängder av jobb har föreningen extraamorterat 1 000 000:- och totalt 2 650 000:- under året. Avtal ä förbättrade och vissa korrigeringar är gjorda för bättre lönsamhet. AVtalet med HSB är genomarbetat och utförs nu med större noggranhet där avtalen efterföljs på bättre sätt.

Styrelsen för kommande år blev följande:

Thomas Linlöf

Lars Sandström

Ann-Christin Oltegen

Margareta Lundh

David Ahl

Oskar Åberg

Robert Larsson

Dan Hjortskog

Maria Karlsson Hsb representant

Ordförande för kommande året är:

Robert Larsson

Marie Johansson och Leif Henriksson fortsätter som revisorer för föreningen och i valberedningen

I valberedningen får Adam Kristiansson och Elisabeth Halmerius sällskap av Malin Fossum.

En fantastisk bra stämma med mycket folk och mycket positiva tongångar laddar vi nu batterierna för nya utmaningar och ett nytt spännande år.

 

Väl mött allesammans önskar styrelsen