P-automat

07 september 2016 Äntligen kan vi återigen erbjuda myntbetalning på vår besöksparkering.

Sedan ett antal veckor tillbaka har vi tyvärr endast kunnat erbjuda betalning via SMS-parkering. Vår gamle trotjänare till P-automat gav upp i somras och vid efterforskning så fanns inga reservdelar till just vår modell.

Styrelsen tittade i samband med detta över dem olika alternativen för framtiden och efter övervägande så föll valet på att uppgradera vår stomme med en ny modell/ny lucka för enbart mynt. Betalning med kort var länge ett alternativ men föll då en sådan metod ger mer kostnader i abonnemang, fasta avgifter och hög provision från berörda företag. Inget som styrelsen ansåg lönsamt då vi endast har 10 besöksparkeringar.

Så från och med den 7 september finns en ny lucka där alla mynt, gamla som nya passar för betalning. Den nya modellen innehar en mindre upplyst LCD-skärm som berättar den information man behöver veta i taxa samt om fel skulle inträffa. Nyhet från föregående modell är att vi numera inte behöver skriva in vilken plats vi ska stå på. Tidigare MEMO-funktion är utbytt mot en tradionell maskin där betald parkering belönas med en papperslapp som fäst på insidan av framrutan i bilen.