Nu måste ALLA hjälpas åt med sophantering och källsortering

22 februari 2022 På BRF Heden har vi sopsortering

För glas, tidningar och metall-, plast- och pappersförpackningar/kartong finns det containers vid ICA Supermarket Morön. Vi har även tidningsbingar på området där man kan kasta tidningar och reklamblad. Batterier, glödlampor och lysrör kan läggas i avsedda behållare i källarkorridorerna.

Genom källsortering och återvinning utvinns användbar råvara och energi ur hushållens avfall. Detta ger stora MILJÖVINSTER. Alla kan bidra till effektiv återvinning av material och energi genom att källsortera. Det mesta av ditt hushållsavfall går att återvinna eller återanvända.

Är kärlen fulla får sopor INTE lämnas i kärlen. Locken måste gå att stänga. Övriga sk grovsopor ska lämnas till någon av kommunens återvinningscentraler. Obehörigt avfall eller överfulla sopkärl leder till extra tömning och därmed ÖKADE KOSTNADER för föreningen som kan generera hyreshöjning.

För MILJÖNs skull är det också viktigt att ALLA boende i föreningen hjälps åt att sköta sophanteringen på ett medvetet sätt. I längden minskar det både föreningens kostnader och klimatpåverkan.

 

Styrelsen och fastighetsskötarna