Ny hyressättning av garage

30 maj 2023 Hej alla medlemmar, Styrelsen har fått frågor om höjning av garage och vill med det förklara något förenklat till skälen för detta beslut.
 Vi har idag inte någon avsättning till underhåll och framtida investeringar till våra garage. Med det har vi sett över vilka kostnader vi har idag och vilka behov vi ser på kort likväl som lång sikt. Vi har under de gångna åren behövt reparera några garage, vilket varit dyrt och vi ser även att vi på sikt har fortsatt behov av reparationer, se över elinstallationer och byten av garageportar. 
 
För att klara dessa kostnader och hitta ett riktpris om vad som är skäligt, gjordes en genomlysning av hur marknadshyrorna ser ut i Skellefteå idag. Vi har talat med HSB och jurister för att säkerställa att vi går rätt tillväga. Det visade sig att vi låg långt under marknadshyran och fick fram att priserna låg i genomsnitt mellan 35 och 65 kronor per kvadrat, lite varierande på hur garagen såg ut. Sammantaget kom vi fram till summan 37,5 per kvadrat, vilket fortfarande är ett lågt pris. Med tanke om att det varit billigare att hyra ett garage än en bilplats med stolpe, samt att medlemmar som inte har garage ska belastas av framtida kostnader.
 
Vi hoppas att med ovanstående beskrivning besvarar eventuella frågor.
 
Vänligen Styrelsen