Infobrev från balkongprojektet v.13

28 mars 2024

Arbetet med att montera stål och balkongplattor på Näckrosvägen 1–5 förväntas bli klart inom ett par veckor. Därefter kommer arbetet påbörjas med balkongerna i innerhörnet på Timotejvägen. Utredningen av hur montaget i innerhörnet ska genomföras har tagit en hel del tid då det finns en del speciella förutsättningar som måste hanteras. Men nu börjar vi närma oss målet och lösningen kommer se lite annorlunda ut jämfört med resterande balkonger. Ett betongfundament kommer grävas ner i marken och ett vertikalt stål kommer placeras i ytterkant på balkongerna. Geologisk undersökning är färdigställd och lösningen är OK:ad av bygglovskontoret.

De avskärmande väggarna till dubbel- och trippelbalkonger levereras under nästa vecka och börjar monteras så snart som möjligt därefter. Då vi fått några av väggarna på plats kommer en förbesiktning att göras av en oberoende besiktningsman. Besiktningen innebär dock inte att balkongerna är klara för användning, utan ett slutbesked behöver först fås från Umeå Kommun. Viktigt för er medlemmar att veta är att det är förbjudet att beträda balkongen innan vi fått slutbesked från kommunen, annars riskerar föreningen en sanktionsavgift. När slutbeskedet är klart kommer ni få tillbaka era dörrhandtag och det blir först då fritt tillträde till era nya fina balkonger.

 

Taken ovan de översta balkongerna ska byggas om för att passa de nya större balkongerna. Taken kommer bli både längre och bredare, och de kommer ha ett ”innertak” med möjlighet att montera belysning. Arbetet med taken kommer att påbörjas då allt stål och balkongplattor är på plats.

 

 

Hälsningar,

Maria Lindberg HSB Norr & Andreas Bergner Balkonggruppen