Summering 2021

25 december 2021 Här kan ni läsa en summering av året och vad som komma skall.

Händelser 2021

  1. Året 2021 har vi skrivit på avtal för att inkludera Tele2 bredbandet i avgiften och slipper personligen 319kr i månaden, drygt 3800kr per år. Då vi är 18 lägenheter så sparar vi alltså 69000kr utanför avgiften per år... Den extra kostnaden för föreningen är endast 17000.. Grattis till oss alla.
  2. Vi har förberett för dörrbyten, där vi kommer behålla samma modell av dörr men uppgradera till betydligt mer ljud- och värmeisolerande dörrar. Detta kommer främst dämpa problemen med ljud från trapphus men även ge en bättre trygghet inför brand och inbrott för alla boenden.

De båda händelserna ovan belastar ju faktiskt avgiften och det befogas egentligen en hyreshöjning på ca 157kr/mån. Med det sagt så kommer föreningen inte att göra någon hyreshöjning inför 2022. Genom budgeten har vi sett att en större ränta kommer att förhandlas om, där den besparingen täcker upp hela punkt 1. Kostnaden för punkt 2 kommer att tas genom att minska sparandet som idag är mer än tillräckligt. 

Tankar inför 2022

  1. Vi kommer att börja året med att skicka in slutliga underlaget för dörrbytet, därefter kommer underlaget vara grund för de anbud vi får in. Vi kan inte säga idag när dörrbytet kommer ske men att vi kommunicerar det genom papper i brevlådorna samt trapphus.
  2. Efter dörrbytet kommer förhoppningsvis semestern och efter en befogad paus kommer vi ta itu med energibesparingen. Detta kommer vara roligt att följa då vi förhoppningsvis kan påverka vår ekonomi på riktigt. Bergvärme, frånluftsåtervinning, sänkta temperaturer i onyttjade lokaler, tätning av läckande dörrar/fönster är bara några exempel på ämnen som kommer tas upp då. 
  3. Styrelselokalen kommer förberedas för uthyrning och förhoppningsvis ge ett tillskott på kassaflödet under större delen av 2022. 
  4. Möjlighet att säga upp teknisk förvaltning(fastighetsskötsel) finns och omförhandla inför 2023. Detta kan även medföra större besparingar för våra medlemmar utan minskad kvalité.

Året kommer vara väldigt bra för oss, men vi kommer att ha ett problem att få ihop styrelse. Då vi har två som vill gå ur pga hög arbetsbelastning på jobb samt försäljning av lägenhet så kommer vi att behöva någon som ersätter dessa. Vi ser självklart att det är någon som är engagerad och vill påverka hur ni bor, men det är inget krav. Vill ni vara med så är det bara höra av sig till Emil.