Tallenbladet September, Oktober och November

14 november 2023

Nya laddhuvar:
Projektet startade under hösten och är nu färdigställt, slutbesiktningen är klar. Tyvärr har det uppstått en del problem vid igångsättningen, nya uppdateringar i ladd- boxarna har installerats för att få bukt med problemen med dålig anslutning. Förhoppningsvis ska alla problem vara lösta nu så att vi alla får nyttja ett fungerande system.

Vad det gäller laddhuven så skall den lämnas igång, man får inte stänga av/dra ut strömmen till denna då den behöver kunna ta emot uppdateringar. Belysningen kommer därför vara tänd och förbrukningen för den belysningen är inget som bekostas av den boende utan det debiteras föreningen.

Jordfelsbrytaren är endast till för att lösa ut vid överbelastning och skall ej användas som en strömbrytare. Särskild info om denna har delats ut till alla i brevlådan.

En uppmaning till alla som skall använda sig utav motorvärmare inkopplat till eluttaget under laddhuven, är att införskaffa en grendosa som skruvas fast på väggen. Skulle man råka glömma sladden i när man backar ut så riskerar man inte att förstöra laddhuven om kabeln sitter i en grendosa på väggen.

För er som vill styra laddhuven med en app så är det appen Charge Amps som används.
Inloggningsuppgifter till appen finns hos vicevärden och styrelsen så kontakta någon av dessa för att få tillgång till uppgifterna.

För ladd-stolparna utomhus (hyr parkeringarna) så är strömmen för elbilsladdning avstängd, allt för att ingen ska kunna komma och tjuvladda. Dessa ska styras med app och här behöver man kontakta vicevärden för att starta upp dessa.

Skellefteå Kraft kommer hålla en Informationsträff gällande appens funktioner samt teknisk specifikation om bl.a. laddhuvens effekt i uttagen. Kallelse kommer skickas ut till alla inom kort.

Vid felanmälan så skriv till teknisksupport@skekraft.se
Säkerställ att namnet på föreningen, platsnummer, kontaktuppgifter till vaktmästare/nycklar samt eventuella kontaktuppgifter till boende finns med i mailet

Postlådor:
Vad det gäller de nya postlådorna som finns uppsatta vid garagen så är det var och en som ansvarar för dessa och felanmäler som vanligt ifall något problem uppstår om man inte kan åtgärda det själv.
Postlådorna vid blå området kommer att flyttas till väggen utanför det blå soprummet då marken under dessa är i undermåligt skick och kan riskera olyckor vintertid.
Även nu under vintertid är det bra om man sprayar med låsspray i nyckelhålet någon gång då och då för att minska risken att låset fryser.


Extra stämma:
Extra stämma hölls i mitten på augusti och där klubbades det igenom inkomna stadgeändringar. De nya stadgarna finns nu att läsa på hemsidan under information -> dokument -> stadgar

Vintertid:
Nu när vintern är här på riktigt så kommer en påminnelse om att hålla undan snön från garageporten, allt för att undvika att det uppstår problem med att den inte går att stänga pga att det fastnar mycket snö vid in och ut körning av bilen.
Skulle porten frysa fast så kan man prova bända upp den med hjälp av att sticka in ett järnspett eller spade under porten och bända samtidigt som man trycker på öppnaren.
Snö som ligger 50cm framför porten ansvarar varje enskild boende för att röja bort, resten av snön skottas bort av traktor.
Skyfflar och ishackor finns på vardera kortsida av garagelängorna

Grus finns att hämta i trälådan utanför kvartersgården. 

Tvätt & Bastu:
Styrelsen har under en tid fört statistik kring bokning av tvättstugan och bastun samt räknat ut kostnaden för el- och vattenförbrukningen. Med i detta räknades även in det underhåll som har varit för dessa med olika nyinvesteringar och underhåll osv. Efter omröstning så beslutades det att var och en som bokar debiteras för det man använder.
From 1:a oktober så kostar det 50kr per bokning av bastu och tvättstuga.

Soprum:
Vi noterar att det hamnar skräp inne i våra soprum som inte hör dit, skräp som hör till grovsopor och som ska köras till återvinningen. Vill påminna alla om att våra soprum endast är till för hushållssopor.
Skyltarna inne i våra soprum anger tydligt vad som ska slängas i varje behållare.
Tyvärr drabbas hela föreningen av extra kostnader om vi inte tar hand om våra soprum.

Kontakt:
En liten påminnelse att tips, ideér samt övriga frågor och klagomål får gärna skickas till Styrelsens mail, 
Styrelsen.Tallen@gmail.com

Vicevärden nås på 070-5316041 och på mail 
Vicevard.Tallen@gmail.com
Dit vänder man sig exempelvis om man har någon felanmälan gällande sina fönster och ytterdörrar, frågor kring lägenheten, kvartersgården, området eller hyrparkeringarna.

Bra information och nyheter finns att läsa på vår hemsida
www.hsb.se/norr/brf/tallenskelleftea

Har ni Facebook, anslut gärna till föreningens Facebooksida, Brf Tallen (Kvistgatan 2-194)

Till sist så har vi våra vaktmästare som kan hjälpa till med mycket samt att felanmälningar anmäls dit via telefon. Vaktmästarna nås på 0910-10390

 

 Härmed så vill vi önska er alla en riktigt trevlig vinter!