Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Gröna Coachen – ska hjälpa att minska klimatavtrycket

I samarbete med Umeå Energi är HSB Norr med i ett projekt för att se om man kan förändra sitt beteende kring hållbarhet - med hjälp av en app!

Gröna Coachen - ett verktyg för att påverka beteendemönster

Umeå Energi genomför i samarbete med oss på HSB Norr ett pilotprojekt för att utvärdera möjligheten att genom gamification* motivera, engagera, förändra eller förstärka beteenden. Målsättningen är att engagera individen i aktiviteter för reducerat klimatavtryck - i relation till sitt boende.

Alla boende i HSB brf Mariehöjd 2 erbjuds att under en ettårig testperiod använda appen Gröna Coachen. Appen ska stötta användaren i minskad miljöpåverkan genom peppiga, korta, roliga utmaningar. Resultatet av hur och om gamification kan påverka beteendemönster kommer att utvärderas löpande och sammanställas efter projektets slut. Förutom att varje individ uppskattar sin beteendeförändring tittar projektet också på bostadsrättsföreningens gemensamma energianvändning.

Här kan du läsa mer om Gröna Coachen!

*Gamification använder spelteknik för att motivera, engagera och förändra eller förstärka positiva beteenden.