Sista ventilationsjobbet

14 mars 2020 Under vecka 13 hoppas vi att sista delen av ventilationsarbetet kan slutföras. Fastigheten det berör är Nordens väg 4B och alla lägenheter har fått specifik information med en talong som måste lämnas in.

Arbetet med att få en godkänt OVK har nu pågått i nästan 16 månader. Vi har under resan stött på ett antal olika problemområden. Alla hantverkare och instanser sa tidigt att vi hade ett alldeles för låga grundflöden i lägenheterna vilket tidigare OVK-protokoll visade. Dock var det en djungel i att finna rätt förklaring på varför det var så dåligt drag i många lägenheter. Allt från otäta kanaler till för klena fläktar har diskuterats och efter många turer och noga utfört styrelsearbete fann man att våra fläktar var alldeles för små och otillräckliga. Nya fläktar har köpts in i 3 hus och i övriga 3 hus har man använt 3 gamla för att få dubbel uppsättning, vilket husen är byggt för. I tvättstugorna har kanaler varit cementerade och är numera öppnade samt alla gamla don är utbytta mot nya låsningsbara ställdon. i Elrum och soprum har man också satt dit don för en mer ordentlig justering vilket vi inte kunde göra tidigare. I alla lägenheter sitter numera rätt utrustning och framöver vill styrelsen se intyg/specifikation på de fläktar man tänker köpa in. Det som är okej är Spiskåpor med justerbart don och kolfilter kommer inte vara gångbart framöver. Styrelsen har arbetat fram ett pris med Sotningstjänst i väst gällande de alternativ som finns ifall man står inför fläktbyte. Så ta alltid kontakt med styrelsen i dessa frågor.

Utöver alla dessa justeringar i allmäna utrymmen samt lägenheter har vi haft kanaler som rasat samman eller som varit borttagna utan tillåtelse vilket medfört stora fördröjningar i arbetet. Så alltid när man vill göra något med ventilation så ska man kontakta styrelsen och föreningen så vi inte hamnar i dessa onödiga situationer i framtiden som kostar föreningen och medlammarna massa pengar.

 

Mvh Styrelsen Brf Bohusgården