Ventilation

21 februari 2019 Styrelsen jobbar just nu för högtryck med ventilationen i våra fastigheter. i 1A och 1B väntar vi bara på den sista OVK-injusteringen medan övriga adresser kommer få ett första besök under Mars 2019. Information om detta kommer till respektive lägenhet inom kort. För att underlätta i övriga hus samt för alla som bor här samt framtida boenden vill styrelsen sända ut info om vad som gäller och vad man ska tänka på.

I bifogad fil finner ni ett infoblad styrelsen har jobbat fram. Det finns åtminstonde 3 viktiga punkter att poängtera.

För det första är husen styrda av en central fläkt där alla utrymmen är justerade för ett opimalt flöde regel men också energimässigt. Det betyder att man som boende inte har rätten att justera eller plocka bort vitala delar utan att styrelsen är informerade.

I varje rum förutom köket sitter spaltventiler som MÅSTE vara öppna. Filtren i ventilerna ska rengöras och bytas regelbunden vilket föreningen ska göra men att stänga ventilerna är inget alternativ. ENDA gången detta får göras är när brand eller annan farlig lukt utifrån härjar.

Inne i lägenheten ska don och ventiler sitta kvar och aldrig röras.

Önskar man göra om köket och byta fläkt är styrelsens rekommendation att sätta en köksskåpa. Tidigare har vi även pratat om kolfilter, vilket är ett alternativ, men då är det extremt viktigt att man följer branschens regler. T.ex har vi redan under 2 hus sett påtagliga fall där man satt in kolfilter men inte satt ett don på kanalenöppning vilket gör att det drar fritt och skapar obalans. Sätter man kolfilter så ska även ett don sättas på öppningen till kanalen som är fritt ut i köket så det finns ett grundflöde.

Oavsett så vill styrelsen förmdela att alla frågor eller tankar kring ventilationen ska gå genom styrelsen för bästa resultat.

Mvh Styrelsen