INFORMATION TILL BOENDE I BRF-ENGELBREKTSHÖJDEN

28 oktober 2018 Styrelsen har börjat komma igång med arbetet för vår förening. Här kommer information från oss. Denna information kommer också att finnas på hemsidan och läggas ut på facebook. Läs igenom allt ordentligt. Hör av dig till oss i styrelsen om du har några frågor. Vi är en stor förening men tror och hoppas vi kan få en fin relation till varandra och ta hand om våra ägodelar på ett bra sätt tillsammans.
  • Avgiftshöjning

Fr.o.m. 1a januari 2019 kommer avgiften för bostad och p-platserna höjas med 2%. Detta regleras utefter föreningens ekonomiska plan. 

 

  • Lägenhetsnumrering

Lägenhetsnumreringen har varit felaktig men är nu rättad på postboxar och hos skatteverken. Flera av er i föreningen har fått meddelande från skatteverket ang. Det som kvarstår för HSB Bostad är att byta skyltarna med lägenhetsnumret/lantmäterinumret  på era lägenhetsdörrar på port 41A. Vi har även upptäckt att det finns felaktig information om detta i era lägenhetspärmar. Vi har kontaktat HSB Bostad och bett att de ska korrigera detta omgående och hoppas på snabbt svar.

 

  • Värmen

Styrelsen har mottagit en skrivelse ang. att det är för kallt i lägenheten. 

I bopärmen finns information om värmen och komfortvärmesystemet. I ett nytt hus som detta tar det ett tag innan värmen har reglerats klart. Dels är det forfarande många tomma lägenheter i husen, vilket gör att värmen inte kan regleras riktigt som den ska. Höst och vår är knepiga perioder för värmesystem hantera pga temperaturomslagen, med stora graders skillnad på dagen och natten. Betongstommarna är fortfarande fuktiga och då kan lägenheterna uppfattas lite råa i temperaturen. Alla lägenheter ska hålla en temperatur på 21 grader. Detta kontrolleras utifrån ett system där vi kan se alla lägenheters temperatur. Elementen går inte igång så länge lägenheten har 21 grader. Innan felanmälan av värmen, mät själv temperaturen i lägenheten, detta görs mitt i rummet och en meter ovan golv.

 

  • Bänkarna vid porten

Styrelsen har mottagit en skrivelse ang att bänkarna från innegården flyttats till utanför port 41b.

Bänkarna kommer tas in och vinterförvaras. Vi får se om det blir ett problem till våren igen. Ang. störningar har föreningen inget avtal med någon störningsjour. Blir det för mycket störningar, är det ringa polisen som gäller. 

 

  • Automatisk dörröppning

Styrelsen har fått en skrivelse ang dörröppning kopplat till taggen. 

Om du av någon anledning behöver hjälp utav den automatisk dörröppning tex på grund av handikapp eller att du har barnvagn kontaktar du HSB´s felanmälan. Ring 010-442 50 00 eller fyll i formuläret på hsb.se.

 

  • Vägbom

Under v43 kommer det sättas upp en vägbom mellan sopnedkastet, Engelbrektsv 41a och affären. Detta för att inte obehöriga ska kunna ställa sin bil på innegården. I de fall boende måste köra in på gården använder man sin lägenhetsdörrnyckel.

 

  • Andrahandsboende

Bor du i andrahand? Det ska då anmälas till HSB. Blanketten för detta finns på HSB Portalen, dit alla lägenhetsinnehavare/ägare har inloggning. Kan även fås via anmälan till Kundcenter via 010-442 50 00 eller mail kundcenter61@hsb.se

 

  • Balkonginglasning

Vi har fått bygglov för balkonginglasning. Styrelsen kommer att bjuda in till träff för mer info om detta.Vill du redan nu veta mer, kontakta Mehdi: mehdibahiraei62@gmail.com 

 

  • Hemsida

BRF-Engelbrektshöjden har en egen hemsida. Där finns matnyttig information till boende och intresserade av Engelbrektshöjden. www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/engelsbrektshojden 

 

  • Facebook

Vi i styrelsen har startat en Facebookgrupp så att ni alla kan kontakta oss på ett lätt sätt, men också så att ni/vi kan prata om div saker som kan dyka upp i en förening. Det vore toppen om ni går med i den gruppen: BRF - Engelsbrektshöjden via styrelsen, *HSB approved. https://www.facebook.com/groups/315823565857829/ 

 

  • Information

Den mesta informationen mellan styrelse och medlemmar kommer att ske via Facebook och hemsidan. Där kommer flödet av aktuell information ske och även där du kan söka information. Vid speciella tillfällen kommer information även koma ut i brevlådorna. 

 

 

Ha en trevlig dag och vi ses!

 

// Styrelsen