Inkludera bostadsrättstillägg i din hemförsäkring

15 december 2021 Under 2022 avvecklar vi det kollektiva bostadsrättstillägget. Vi uppmanar alla medlemmar att inkludera bostadsrättstillägg i sin hemförsäkring.

Brf Hackspetten har sedan några år kollektivt inkluderat medlemmarnas bostadsrättstillägg i föreningens fastighetsförsäkring. De senaste åren har föreningen haft ett flertal vattenskador och en omfattande brandskada, vilket har gett föreningen en dålig position när det gäller fastighetsförsäkring. Det är i princip bara ett försäkringsbolag som fortfarande är villigt att teckna försäkring med oss - och då med hög självrisk.

När man har ett kollektivt bostadsrättstillägg måste alla skador rapporteras in, även om de är så små att de understiger självrisken. Det ger Hackspetten en ogynnsam skadestatistik när det gäller teckning av fastighetsförsäkring, men också ökade kostnader i form av administration etc.

Därför har styrelsen beslutat att under 2022 avveckla det kollektiva bostadstillägget. När ni tecknar en ny hemförsäkring eller eller förlänger befintlig sådan uppmanar vi därför alla medlemmar att lägga till bostadsrättstillägg.