Informationsbrev Maj 2012

07 juni 2012 Information från styrelsen

2012-05-20
Information från styrelsen
Nu har vårstädningen avklarats och styrelsen vill tacka för det stora intresset att närvara. Under städdagen samlade styrelsen in cyklar på området som var trasiga eller såg oanvända ut. De har nu samlats in i ett låst cykelförråd. Detta förråd kommer vi nu att byta lås till och hålla stängt fram till 31 Oktober 2012. Om man saknar sin cykel får man kontakta någon av nedanstående för att återhämta sin cykel senast 31 Oktober 2012. Efter detta datum forslas kvarvarande cyklar bort.
Thomas (ordförande): 070-7902351
Adnan (fastighetsansvarig): 070-7469910
Elisabeth (ekonomiansvarig): 08-7548022

Rent och snyggt
Vi märker av att det är många hundägare som lämnar efter sina hundar. Det ser inte trevligt ut och det drar ner på trivseln, så alla hundägare se till att ta upp efter din hund!

Påminnelse sortera matavfall
Styrelsen vill påminna alla om att vi sorterar ut matavfall i föreningen. Alla kan hämta kompostpåsar i tvättstugorna, det är bruna papperspåsar – viktigt att man inte använder något annat när man slänger i komposten. Om vi alla hjälpt åt att sortera vårt matavfall så kan föreningens kostnader bli lägre på sophämtningen.

Fönster
Styrelsen har anlitat en konsult för att skapa ett underlag för offertförfrågan. Detta blev klart nu 2 maj 2012, och skickas nu ut till flertalet företag. Stoppdatum för när offerter ska komma tillbaka till styrelsen är satt till 12 juni 2012. Efter detta datum kommer styrelsen ta beslut om vilken entreprenör som ska anlitas. Målet är att fönsterbytet ska komma igång efter sommaren och semestrarna.

Belysning loftgångarna
Det har under tid nu suttit ett provmontage av en belysning på mellersta loftgången på Timotejvägen 16. Styrelsen kommer inte gå vidare med denna typ av belysning men ska arbeta vidare för att se över belysningen på loftgångarna. Men då arbetet med fönsterbytet är prioriterat kommer detta att återupptas vid ett senare tillfälle. Under tiden kommer vi börja med att rengöra befintliga lampor och sätta in lysrör med lägre wattantal.

Ommålning trapphus 15 & 16
Styrelsen har tagit in offerter för ommålning av trapphus 15 & 16, då de ser väldigt risiga ut. När styrelsen har tagit in offerter så ligger det prismässigt ca 100.000 kronor för att sanera/måla om trapphusen från allt klotter. Vi går ut med detta i infobrev för att upplysa alla om vilka kostnader det blir när vi inte värnar om vårt boende. Dessa pengar är något som kunde lagts på annat, och fortsätter det så blir det dyrare att bo i föreningen.


Nu när sommaren står för dörren vill vi men inte minst önska alla en glad sommar!
Styrelsen Brf Hagen