Ekonomi

Vår förening har, som alla andra bostadsrättsföreningar i HSB, fullt ansvar för vår ekonomi. Vi köper visserligen ekonomitjänster som t.ex. bokföring, fakturabetalning, lånehantering och bokslut av HSB Stockholm, men det är alltid den enskilda föreningen som genom sin styrelse ansvarar för att verksamheten bedrivs på ett riktigt sätt.

Budget 

Föreingens styrelse fastställer budget som omfattar bl.a månadsavgifter, underhållsplaner och större investeringsbeslut.

Bokslut

När året är slut tar HSB Stockholm fram ett förslag till bokslut, som skickas ut till föreningen. Styrelsen granskar förslaget och tar ställning till hur eventuell vinst eller förlust ska disponeras.
Samtidigt granskar HSB:s revisor och den föreningsvalda revisorn räkenskaperna. Revisorerna sammanfattar sina iakttagelser i en revisionsrapport som ska presenteras för föreningsstämman. Rapporten avslutas normalt med att revisorerna tillstyrker att föreningsstämman beviljar styrelsen ansvarsfrihet för det verksamhetsår som avslutats. Detta givetvis under förutsättning att man inte funnit allvarliga brister i styrelsens förvaltning eller i den ekonomiska redovisningen.

Stämman avgör

Vid föreningsstämman presenterar styrelsen sitt förslag till bokslut i en årsredovisning som innehåller en textdel och en ekonomisk del med resultat- och balansräkningar samt revisionsrapporten från revisorerna. Efter denna föredragning är det upp till föreningsstämman att antingen bevilja eller avslå ansvarsfrihet för styrelsen.