Återvinningsrummet stängs

29 januari 2020 På grund av misskötsel under längre tid tvingas vi stänga återvinningsrummet den 16 februari.

I vårt gemensamma återvinningsrum har det sedan lång tid tillbaka slängts avfall som inte hör hemma i de olika behållarna, och som fyllt upp golvet med alltifrån brännbara material som mattor till kemiskt avfall etc. 

Styrelsen är medvetna om att det är många som uppskattat att ha återvinningsrummet i närheten, men ser tyvärr att det i dagsläget medför alltför stor kostnad för föreningen i upphämtning av avfall som inte ska slängas där. 

Vi fortsätter dock att se över alternativa lösningar för visst avfall i framtiden tillsammans med våra nya behållare för matavfall (se nedan), och fortsätter att ta in container för grovsopor på hösten och våren. I nuläget hänvisar vi till återvinningscentralen på andra sidan vägen vid nya äldreboendet eller Görvälns återvinningscentral. Vi vill även tipsa om Järfälla kommuns "Mobila återvinningscentral" som kommer till parkeringen vid Bolindervallen ett par gånger per termin. Läs mer genom att klicka här. Kommande tider är:

  • 9 februari kl. 11-14
  • 19 april kl. 11-14
  • 12 juli kl. 11-14

 

Matavfall

Under våren kickar vi igång matavfallssortering på Rondellen. Behållarna är utplacerade runt innergården och varje hushåll kommer få möjlighet att hämta en plastbehållare tillsammans med matavfallspåsar när det närmar sig. Vi har valt att vänta något med detta pga dräneringsarbetet vid A-huset som just nu innebär svår framkomlighet där. Styrelsen skickar ut information när behållare och påsar kan hämtas. 

Vänligen,
Styrelsen