Försening av dräneringsarbete och matavfallssortering

28 mars 2020 Den planerade starten för att sortera matavfall på Rondellen har varit den 1 april. Detta måste nu förlängas på grund av nya upptäckter i arbetet vid A-huset.

För att komma igång med matavfallssorteringen, och för kommunens möjligheter att hämta vårt matavfall, behöver vi ha en öppen passage in på Rondellen vid vår infart (R10). Detta planerades till efter dräneringsarbetet skulle vara klart. 

Dräneringen har legat enligt plan tills vi i veckan stötte på ett problem som i nuläget håller på att lösas, och som gör att arbetet förlängs i tid. Detta påverkar således även vår möjlighet att sortera matavfallen. Styrelsen återkommer självklart så fort vi har möjlighet att påbörja sortering av matavfall. Då kommer varsitt matkit att delas ut till lägenheterna innefattandes en avfallshink, matavfallspåsar och en introduktionsguide från kommunen. 

Information om det vi stött på

Rondellen byggdes redan på 50-talet, fastigheterna värmdes då upp från vårt pannrum med hjälp av kol och senare med olja. Oljecisterner grävdes då ner på kortsidan av A-huset vid R10. Enligt uppgifter som styrelsen haft ska dessa ha varit borttagna när föreningen gick över till fjärrvärme, men i arbetet med dräneringen har nu vår entreprenör funnit att de ligger kvar. Vi har en god kontakt med entreprenör och Järfälla kommun för att avgöra huruvida dessa ska hanteras på bästa sätt. Vi ber er respektera avspärrningarna mot arbetet under kommande tid, och tackar för er förståelse för att infarten påverkas av arbetet en tid framöver. 

Vänligen,
Styrelsen