Boendeträff 2019-06-10

15 juni 2019 För er som inte hade möjlighet att komma på boendeträffen så bifogas och publiceras protokollet från mötet. Meningarna kan framstå som korta och mer ingående information utelämnas, men avsikten med underlaget är att just kortfattat dokumentera punkterna, så att ingenting faller i glömska framöver.

BRF – Svetsaren

Protokoll Nr. 20190610

Fört vid Boendemöte

Svetsarvägen 19, 2019-06-10

Kl. 19.00-20.00

 

1.       Robert Strand hälsar välkomna.

2.       Robert Strand presenterar den nya styrelsen för medlemmarna samt sig själv och Birgitta Bååth.

3.       Mötesprotokollet presenteras. Robert önskar god ton och att privata ärenden sköts via mejl.

Han önskar en framtida dialog med medlemmarna och att vi skall blicka framåt.

 

Information

Tvättstugan skall renoveras och putsas. Start 11/6. Samma färg som fasaden. Det kommer ett tak, ovanför dörren till tvättstugan.

 

Lokal 7 skall bli lägenheter. Det sätter snart igång och de boende får listat vad som är gjort samt vad som skall göras. Påbörjas nu i veckan. Renoveringen kommer att pågå till september. Inga oljud under semestern. Alla hjälps åt att hålla koll så att inte firman smiter in fel väg. Godkänd väg bakom pizzerian.

 

Cyklarna har rensats ut och det visar sig att cyklarna har förvarats i lokal 7. Cyklarna kommer att ställas upp vid vändplanen och det är fri plockning, för de boende. De cyklar som är kvar kommer att skickas till återvinning.

 

Vi skall få brandlarm på vinden som är direktkopplat till SOS. Det kommer även utrymningsskyltar.  Bengt förklarar att han har inspekterat vinden och det finns däck, i vissa förråd. Däcken måste bort pga brandfaran och den giftiga röken. På hemsidan står det att vi inte ”vill” ha däck på vinden, men inte att det är förbjudet. Hemsidan skall ändras. Källarförrådet har stenväggar och där får man ha däck. Robert informerar om övrigt som inte får ligga på vinden. Färg, bensin osv.

 

Containern! Åter igen info om vad som skall kastas ner i containern. Kartong, frigolit osv. Resten skall till återvinningsstationen. Sopor utanför containern är dyrt för föreningen och medlemmarna måste bli bättre på att vika kartonger, innan de slängs. För mycket skräp åker ner i containern och medlemmarna måste bli bättre på att frakta bort större volymer till återvinningsstationen själva. Det borde räcka med en tömning i veckan.

 

Kön för parkeringsplats är nollad. Alla garagen är uthyrda och kön består av ca 35 väntande.

 

Lekstugan kommer 11/6. Gösta monterar den. Om hjälp behövs så ropar Robert och Gösta till.

 

Vem river ner lapparna i portarna? Info önskas, om någon vet något. Port 9 och 11 är extra utsatta.

 

Spolningsbilen är i full gång. Förvånansvärt få har inte öppnat. Ca 2 per uppgång. Boende berättar att spolarna arbetat smidigt. Generellt god kvalité på rören. Vissa ställen har skador. Vi kommer att se över att bättra på relining. Skicket är för övrigt bra!

 

Boendefrågor

Säkerheten runt framtida arbetsplats diskuteras, vid port 7.

Knäppningarna i elementen? Robert förklarar att det är på gång men inte går att göra något åt just nu. Robert går igenom hur systemet fungerar.

Balkongdörrarna har slagit sig. Felanmälning i första hand.

Ventilationen slås av. En boende har filmat samt klockat. Ventilationen skall gå hela tiden men olika hastigheter förekommer under dygnet. Eventuellt något fel i programmeringen.

Luftning av element? Vi har automatisk avluftning. Robert förklarar hur radiatorn fungerar och ber de boende att felanmäla. Robert betonar att det är bra att felanmäla så att vi får in siffror för statistiken.

Kommer lokal 7 vara hyresrätter eller bostadsrätter? Robert förklarar att det blir bostadsrätter.

Kommer pizzerian att målas? Ja- när lokal 7 renoveras.

Hissen i port 11 är känslig för tyngd. Robert skall ringa till ”Stockholmshiss”. Hissen sänker hissgränsen själv. Stockholmshiss programmerar om den. Samma hiss stannar med för höga trösklar.

Uppställningsfunktionen i hissen, port 9, funkar inte alltid. Noterat för åtgärd.

Entrédörren port 9 krånglar fortfarande, trots att den blivit reparerad.  Noterat för åtgärd.

Hela sällskapet beklagar sig över att mäklarna förstör entrédörrarna.

Tobaksrökning på balkongen. Robert informerar om att det kommer upp rökning förbjuden i samtliga portar. I lägenheten och på balkongen får man fortfarande röka.

Uthyrningsrummet – hur går det? Det är en jämn ström med bokningar. Förra året över 60 bokade nätter och siffran stiger.

Inflikning: Lokal 19 kommer att försvinna under renoveringen i port 7. Birgitta påminner och Robert informerar om att lokalen går att boka igen i september.

Kostnaden för lokalen på 300;- ifrågasätts. Robert berättar vad lokalen kostar för att hålla flytande.

Rabatterna. Robert berättar om markskötseln och hur det kommer att skötas i framtiden. Robert lägger fram en kalkyl för hur mycket det kostar med markskötseln under året. Han berättar att han tar hand om all skötsel tills vidare. Ber om information, via mejl, ang en rabatt som behöver omsorg.

Laddstolpar för elbilar? Robert håller fortfarande på och undersöker ärendet samt informerar allmänt om laddningsstationer. Strömförsörjningen måste undersökas.

Inflikning: Alla skall få en nyckel till elskåpen i trappen så de själva kan byta proppar och slipper dyra felanmälningar.

Luckorna till mätarna är trasiga i trapphuset (på fler ställen i huset). Låsen krånglar. Felanmäls av de boende i dagsläget då inget byte är planerat inom snar framtid.

 

Robert tackar och avslutar.

 

 

 


Till nyhetslistan