Nedskräpning i bostadsområdet

26 april 2019

Vi har uppmärksammat stor ökning av nedskräpning i bostadsområdet och missbruk av grovsoprummet. Det är varje boendes ansvar att se till att dennes avlagda gamla möbler lämnas på korrekt sorteringsställe. Är inte grovsoprummet öppet ska sakerna fraktas av boendet själv till t ex Görvälns Återvinningscentral. Grovsoprummet är inte avsett för stora möbler, om dessa inte kan monteras ner i mindre delar. 

Gården, källargångar och trapphus är inte korrekta platser för att lämna sina avlagda möbler eller andra sopor. Brf Västerby har ingen generell rutin att bortforsla sopor. Det generar enbart en kostnad som boende är med och betalar. Nedskräpning ger oss boende en dålig boendemiljö. 

Det ger oss andra boende och besökare ett dåligt intryck av vårt bostadsområde. Detta kan också skrämma bort eventuella bostadsköpare. Med andra ord påverkar det värdet på våra egna lägenheter och miljön.

Extra kostnader

Som vi informerat i tidigare nyhetsbrev ska inte vitvaror (spisar, kylskåp, frysar och tvätt/diskmaskiner) kastas i grovsophuset. Vi har även tidigare (senast i nyhetsbrevet i april) informerat om att föreningarna betalar extra för sophämtarnas extraarbete. Nedskräpning medför extra kostnader som drabbar boende som får betala genom månadsavgift. T.ex. 2 personer × timkostnader + transportkostnad + kostnad deponeringsavgift till återvinningsstation eftersom föreningen inte är en privatperson. Föreningen betalar extra för extraplock för kommunens sophämtning. Vidare lägger t ex vår fastighetsskötare ner arbetstid för frågor som rör sophanteringen. Den arbetstiden skulle i stället kunna användas till annat som är till nytta för föreningen och dess medlemmar.

 

Görvälns Återvinningscentral

Öppettiderna och adress till hemsidan för Görvälns återvinningscentral i Järfälla 

https://www.sorab.se/hushall/atervinningscentraler/gorvaln-avc-jarfalla/

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här vill vi väl inte att det ska vara hos oss?

Vitvaror hör inte hemma i Grovsoprummet

Öppet tider