Information om låsning av entréportar

17 augusti 2015

Omläggning av låssystemet gäller fr.o.m. den 17 augusti 2015.

Vi fortsätter vårt arbete med att öka säkerheten i vårt boende. För att förhindra att obehöriga ska komma in i fastigheten, har vi bytt lås och låscylindrar i alla portar, både från gata och från innergård. Detta innebär att ingen port kommer att gå att öppna med nuvarande portnyckel utan endast med bricka genom det digitala systemet.

(Nyckeln skall dock som vanligt användas till gånggrind, förråd, cykelrum och källsortering.)

Om det digitala systemet av någon anledning inte skulle fungera och porten inte går att öppna med bricka, skall ni agera enligt följande:

  • Kontakta anhörig eller granne som kan öppna porten från insidan. Placera något mellan dörr och karm för att hindra att dörren går i lås.
  • Kontakta och felanmäl, i första hand, till styrelsen på mobil 0731-54 13 01 eller sök upp någon styrelsemedlem. Vilka som är styrelsemedlemmar finns anslaget i varje port. Styrelsen har möjlighet att ställa upp låsen i alla portar.
  • Kontakta och felanmäl, i andra hand och under kontorstid, till HSB Felanmälan på 010- 442 50 00 som genom fastighetsskötaren kan ställa upp låsen i alla portar.
  • Kontakta och felanmäl, vid sena kvällar och nätter, till Jourmontör på tel. 08- 657 77 00 som då ställer upp låsen i portarna.