Lägesrapport innergården

23 april 2021 Bäste medlem!

Den 14 april expedierades äntligen bygglovet för vår innergård! Det kändes som en stor lättnad, även om vi måste avvakta 4 veckor innan arbetena får påbörjas.

Beslutet om bygglov har fattats med stöd av 9 kap. 30 och 31 c §§ plan- och bygglagen, PBL (2010:900) samt 10 kap.10 § PBL. Det är en form av dispens eftersom vi egentligen, enligt gällande detaljplan, inte alls får bygga på gården.

Det har krävts mycket formalia för att få detta bygglov och än är det inte slut. En Kontrollplan ska tas fram och vi måste ha Startbesked från Kommunen, innan vi kan börja bygga. För att ens kunna ta en del av gården i bruk, krävs ett s k Slutbesked från Kommunen.

Så vi hoppas ni förstår att även om allt ser ut att ligga nere, så sker det saker i det fördolda.

Vår entreprenör Oscarssons Mark&Entreprenad AB ligger i startgroparna och ’väntar’ på att få komma igång. Många beställningar ska göras och vi hoppas givetvis, att leveranser av materiel kan ske enligt plan.

Oscarssons kommer att börja etablera sig på gården den 14 maj. Måndagen den 17 maj påbörjas arbetena. Vi har godkänt att arbete får pågå vardagar mellan kl 6.45 och 17.00. Blir det fråga om andra tider måste vi godkänna det.

Alla elarbeten utförs av sidoentreprenören Invotech i samråd med Oscarssons.

Vi hade ju hoppats att arbetena skulle vara avslutade i slutet av juli, men genom att vi inte kunnat komma igång som beräknat, så blir det tyvärr ett avbrott i arbetena veckorna 28-31 p g a semestrar. Tråkigt - men en realitet som vi får respektera. Vi siktar därför på ett färdigställande i september. Först därefter kan det bli fråga om plantering av växter.

Under byggnadstiden hänvisar vi till att in- och utpassering i fastigheten, huvudsakligen sker via garaget.

Med vänlig hälsning/ Styrelsen