Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Lekfulla mötesplatser för barnen

När lekplatsen i HSB brf Berga i Helsingborg började bli till åren, bestämde styrelsen sig för att satsa på nytt – med allt som en uppskattad lekplats kan behöva. Tillsammans med HSBs arkitekt Lisa Rulff och företaget Svenska naturlekplatser lyssnade de in önskemål från barnen i området och tog fram olika teman.
Barnfötter går balansfot på pålar i sandlåda

– Vi har haft barnens lek i fokus och försökt tänka lite som ett barn. Vi har också frågat dem vad de vill ha i sin lekplats, säger Lisa.

Lekplatsen blev klar i september 2021 och består huvudsakligen av handgjord lekutrustning i trä. Lekplatsen är uppdelad på fem olika områden som är tänkta att på olika sätt väcka barnens naturliga nyfikenhet till liv och uppmuntra till rörelse – Nötknäpparen, Flaggorna, Prins och prinsessor, Hjärtan och turturduvor och Flygplan och helikopter. Det är sällan tomt i lekparken, här leker barnen länge.

Inspireras av HSBs medlemmar! Se videon från HSB brf Bergas nya lekplats:

– Det känns underbart att det blev så här bra. När barnen inte vill gå härifrån, det är ju det bästa beviset, säger Katarina Brackenberg, ordförande i HSB brf Berga.

Lisa berättar att prioriteringarna hos brf:er kan se väldigt olika ut och att många andra föreningar lägger ner sina lekplatser.

– Men jag tycker det är en rättighet för barnen att de ska finnas med när vi planerar våra utemiljöer, avslutar Lisa.

Hitta hem hos HSB

Som medlem får du förtur till ditt nya hem genom HSBs bosparande, juridisk rådgivning, tips och inspiration för ditt boende med mera.