Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Att bospara i fonder

Oavsett vilket slags boende vi drömmer om i framtiden, behöver de flesta av oss spara till det i någon form. Fonder är ett alternativ som kan ge något högre avkastning för dem som är villiga att ta större risk i sitt sparande.

Ett bosparande i fonder medför lite högre risk än ett traditionellt sparkonto, men i gengäld har du möjlighet att få en högre avkastning på ditt sparkapital. Ett månadssparande i fonder i HSB Depå är ett bra alternativ för dig som har en längre sparhorisont och inte behöver använda sparpengarna de närmaste åren. HSBs bosparande i Danske Bank innehåller ett utökat utbud av fonder och du som öppnar eller redan har ett HSB Bosparkonto kan enkelt öppna en HSB Depå och komma i gång med ett fondsparande.

Så bosparar du i fonder

Du som vill fondspara i HSB Depå behöver vara HSB-medlem och ha ett bosparkonto och en HSB Depå i Danske Bank. När du sparar i fonder erhåller du bosparpoäng, oavsett hur ditt sparande utvecklas. Att månadsspara i fonder innebär en relativt jämn utveckling över tid eftersom du köper andelar i fonder både vid uppgång och nedgång på börsen och därmed slipper oroa dig för att du investerar hela ditt sparande vid ”Fel” tidpunkt. Kom ihåg att du kan välja fonder med olika hållbarhetsprofiler, investeringsstil och risknivå.

Vill du lägga upp ett månadssparande till HSB Bospar från ett annat konto än i Danske Bank så gör du det från den bank du vill föra över pengar från och anger ditt Bosparkonto som mottagarkonto. Vill du sedan månadsspara i fonder startar du det i Danske Banks internetbank. Pengarna investeras då automatiskt från Bosparkontot till HSB Depå varje månad och placeras i de fonder du valt enligt den fördelning du bestämt.

Lär dig mer om fonder

Mer information om vilka av fonderna som passar just dig finns på Danske Banks webbplats. Där kan du också se en film om fondsparande, samt få ytterligare tips om hur du kan tänka kring val av fonder. 

Vill du börja bospara i fonder?

Ta första steget mot ditt drömboende! Börja bospara till ditt nya hem.