Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Brf Edsbacka bygger 600 m² solpanel

07 november 2018 – Det handlar både om ett miljötänk och att det är en lönsam investering på sikt, säger Claes Breitholtz, ordförande i Brf Edsbacka.

Brf Edsbacka, som är en av HSB Norra Stor-Stockholms föreningar i Sollentuna, ligger på höjden ovanför Sollentuna simhall. För ett par år sedan började styrelsen att diskutera möjligheten att anlägga solceller på taken. För några dagar sedan lades den sista panelen på plats och nu kan föreningen stoltsera med att ha den största solcellsanläggning i Sollentuna.

- Föreningen får en lägre elförbrukning och alla medlemmar har varit väldigt positiva. De tycker att det är bra att vi jobbar med miljöfrågor, säger Bo Lundström, styrelseledamot och projektledare för solcellsprojektet.

Gör föreningen attraktiv

Sedan två år tillbaka har föreningen också laddstolpar för elbilar.

– Ingen köper elbilar om det inte finns laddstolpar där man bor. Men så hoppas vi också att våra miljösatsningar gör föreningen mer attraktiv. Man kan inte bara prata om saker, man måste göra något konkret också, menar Claes Breitholtz.

Brf Edsbackas solcellsprojektet har uppmärksammats mycket i media och här kan du läsa artiklar om solcellerna och laddplatserna i Vi i Sollentuna och i SEOMs kundtidning (solcellsleverantören).