Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nu säljstartar HSB i Hököpinge och lanserar samtidigt HSB Dela

23 november 2021 I dag, den 23 november, startar försäljningen av HSBs fjärde bostadsprojekt i Bruksparken i Hököpinge, bostadsrättsföreningen Sockerpärlan. Här finns det goda kommunikationer in till Malmö, och Vellinge centrum är bara en kort cykeltur bort.

HSB brf Sockerpärlan består av 32 lägenheter. Fyra av dessa är möjliga att köpa genom HSB Dela.

HSB Dela riktar sig till bosparare i åldern 18 till 29 år och innebär att HSB går in som delägare till 50 procent vid bostadsköpet. Ett tioårigt samägandeavtal med HSB sänker inte bara amorteringsnivån utan halverar även kontantinsatsen.

– Den unga bospararen köper halva lägenheten, och bor i hela. Och vi vet att vi gör skillnad. I pilotprojektet i Göteborg uppgav närmare 80 procent att de inte hade kunnat genomföra köpet utan HSB Dela, säger Michael Carlsson, vd HSB Malmö. 

I Bruksparken låg det förr ett sockerbruk. Delar av fabriksbyggnaderna finns fortfarande kvar i parken och detta har inspirerat utformningen av HSB brf Sockerpärlan. Den röda tegelfasaden, med inslag av stål och spröjsade fönster, är en arkitektonisk flirt med det gamla sockerbruket.

– Detta är helt enkelt perfekt för dig som vill bo mittemellan hav, stad och grönskande ängar. Från de översta våningarna kan du blicka ut över öppna fält och ängar, säger Johanna Hogell Sallhag, försäljningsansvarig för HSB Malmös nyproduktion.

Lägenheterna erbjuder yteffektiva hem med många boendekvaliteter. I huset finns tvåor från 40 kvadrat, treor från 60 kvadrat och fyror från endast 80 kvadratmeter och uppåt, alla med öppna planlösningar.

Som vanligt när det gäller HSBs nyproducerade projekt så får bosparare och medlemmar i HSB får välja först. Turordningen bestäms utifrån antal bosparpoäng och medlemstid. När bosparare och medlemmar gjort sina val erbjuds övriga intressenter att köpa någon av de återstående bostäderna.

Om HSB Dela

HSB Dela är tillgängligt för HSBs bosparare i åldern 18-29 år. HSB går in som delägare i unga vuxnas bostadsköp med 50 procent. Utöver den vanliga köpprocessen tecknas ett tioårigt samägandeavtal med HSB. När som helst efter upplåtelsen kan den unga vuxna välja att sälja bostadsrätten. Då säljs också HSBs andel. Tidigast fem år efter tillträdet kan köparen ansöka om att köpa ut HSBs del. Senast tio år efter tillträdet ska den unga vuxna ha köpt hela lägenheten eller bostadsrätten ha sålts vidare till marknaden.

Om HSB brf Sockerpärlan

Antal rum: 2-4 rum och kök
Boarea: 41-96 kvm
Pris: 1 250 000 -3 150 000 kr
Avgift: 2 440 -5 270 kr/månad (exklusive varm- och kallvatten)
Projektstatus: Försäljningen pågår
Inflyttning: Preliminärt 2023
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad