Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Lyckad försäljning för HSB brf Kalk – byggandet kan starta

07 september 2022 Förra veckan passerade försäljningen av bostadsrätterna i HSB brf Kalk sitt mål för byggstart, och byggandet kan börja!

HSB brf Kalk kommer att bestå av fyra huskroppar med totalt 78 lägenheter. Här finns lägenheter från 1 till 5 rum och kök i storlekarna 33-124 kvadratmeter.

Arkitekterna har arbetat med kontraster för att lyfta de unika omgivningarna. Därför består kvarteret av fyra helt olika volymer till storlek och höjd, två lägre hus i norr mot den befintliga bebyggelsen och två högre hus mot kalkbrottet och landskapet i söder.

Mer information om HSB brf Kalk

HSB Malmö och totalentreprenören Peab planerar att sätta spaden i marken under september i år, och inflyttning blir i slutet av 2024.

Fastighetsmäklare Mattias Jansson på Fastighetsbyrån, som ansvarar för försäljningen, upplever att försäljningen rullat på bra.

– Det är ett bra intresse och en stabil försäljning, trots att marknaden är lite mer utmanande just nu. Det här projektet erbjuder stor variation av bostäder och det finns fina alternativ för de allra flesta, säger han.

Ett antal av lägenheterna i HSB brf Kalk säljs enligt konceptet HSB Dela vilket innebär att bosparare mellan 18 och 29 år delar bostadsköpet med HSB. Delägarmodellen är ett sätt att hjälpa unga in på bostadsmarknaden. 

Varför HSB Dela?

De första stegen in på bostadsmarknaden kan vara svåra. Därför har HSB tagit fram en ny modell för att äga en bostad: HSB Dela. Vi ser det här som en möjlig lösning för att fler ska kunna köpa sin första bostad.