Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Hedersomnämnande till HSB Skåne för mångfaldsarbete

04 december 2014 HSB Skåne har drivit sin verksamhet under tema mångfald under hela 2014. Vid en prisutdelning 4 december för årets mångfaldssmarta organisation, mottog HSB Skåne ett hedersomnämnande.

Det är organisationen Mine som står bakom mångfaldspriset och vinnare bland de fyra nominerade företagen, däribland HSB Skåne, var Axel Johnson.
– Jag är till vardags en stolt vd, men är i dag extra stolt. Vi har fått detta hedersomnämnande vid ett nyligen påbörjat mångfaldsarbete i företaget. Vi lägger stor vikt vid att jobba med människan i allmänhet och för oss på HSB Skåne står människan alltid i centrum. Det är roligt att aktiviteter vi genomför uppmärksammas och leder till ett hedersomnämnande, säger Ann Irebo, vd HSB Skåne.

HSB Skåne – en inkluderande arbetsplats
Mine ansåg att HSB Skåne var värda att uppmärksammas lite extra, trots att priset som Årets mångfaldssmarta organisation i år tilldelades Axel Johnson. HSB Skåne uppmärksammades i stället genom ett hedersomnämnande med motiveringen: 
”Med sin unika satsning ’Mångfaldsåret 2014’ har HSB Skåne lyckats öka mångfaldskunskapen internt i organisationen och på så sätt jobbat strategiskt för en inkluderande och mer öppen arbetsplats. HSB Skåne har tydligt visat att de strävar efter att koppla mångfaldssatsningarna till organisationens övergripande utvecklingsarbete och på så sätt förverkliga visionen om den mångfaldssmarta organisationen.”

Mentorsprogram för breddad rekrytering
Satsningen på att skapa en mer inkluderande organisation och ett normkritiskt tänkande fortsätter för HSB Skåne. I februari startar en ny omgång av Mines mentorsprogram ”Be a friend of mine”. HSB Skåne går med i programmet med två mentorer och får genom det utbildning och kompetensutveckling inom bland annat DM (Diversity Management) och CQ (Cultural Intelligence).

– Detta är ett sätt för HSB Skåne att bli bättre på att jobba med breddad rekrytering och samtidigt träffa andra företag som också anser att mångfaldsfrågor är en viktig del av verksamheten, säger Cornelia Håkansson, HR-chef HSB Skåne.