Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

”HSB bygger för människor med olika inkomster i hela Sverige”

01 oktober 2014 – HSB bygger bostäder för sina medlemmar och bosparare och vi bygger för människor med olika inkomster i hela landet. Det säger Magnus Ekström, finanschef på HSB Projektpartner med anledning av en artikel i SvD om HSBs bosparande.

SvD har i ett par artiklar fokuserat på villkoren för HSBs bosparande, bland annat med en artikel om avkastningen på sparande i etiska fonder . I ytterligare en artikel den 30 september hävdar SvD att det finns en fast marginal mellan den ränta som bospararna får på sina sparkonton och den ränta som Swedbank lånar ut till HSB Projektpartner för nyproduktion av bostadsrätter, något som Magnus Ekström på HSB Projektpartner kommenterar så här:
– Det finns ingen koppling mellan den ränta som bospararna får på sina sparkonton och den ränta som Swedbank erbjuder HSB Projektpartner vid finansiering av nyproduktion av bostadsrätter.

Lediga HSB-bostäder från Norrbotten till Skåne
I artikeln i SvD uppger en person som intervjuas att låginkomsttagare som köar för en hyresrätt, indirekt subventionerar höginkomsttagare som köper nyproducerade bostadsrätter. Magnus Ekström, finanschef på HSB Projektpartner tillbakavisar påståendet: 
– Att låginkomsttagare skulle subventionera nyproducerade bostadsrätter för höginkomsttagare är helt felaktigt. HSB bygger bostäder för sina medlemmar och bosparare och vi bygger för människor med olika inkomster i hela landet.

För närvarande har HSB 101 nybyggnadsprojekt och 2 733 bostäder i olika prisklasser som antingen är till salu eller snart ska börja säljas i hela landet, från Gällivare i Norrbotten till Vellinge i Skåne.

Här är Sverigekartan till HSBs lediga bostäder eller bostäder som snart ska börja säljas.

FAKTA: Bosparande

Bosparare i HSB får förutom ränta på sparkapitalet, även bosparpoäng inom HSB. Varje sparad hundralapp ger en 1 bosparpoäng.

Bosparpoängen ger sedan förtur till HSBs ca 27 000 hyresrätter i hela Sverige och även förtur till HSBs nybyggda bostäder i hela landet. Den som söker bostad och har flest poäng får välja först. Så enkelt är det.