Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB fastighetsbranschens mest attraktiva arbetsgivare

26 maj 2014 HSB anses som fastighetsbranschens mest attraktiva arbetsgivare bland studenter i fastighetsrelaterade ämnen i Sverige. Det framgår av Rekryteringsbarometern som genomförts för nionde året i rad.

Under de två senaste åren har Vasakronan varit fastighetsbranschens mest attraktiva arbetsgivare när studenter inom fastighetsrelaterade utbildningar på universitet och högskolor fått rangordna svenska fastighetsbolag.

HSB i topp bland 90 företag
I årets undersökning anses HSB vara den mest attraktiva arbetsgivaren av totalt 90 svenska fastighetsbolag, följt av Akademiska Hus och Skanska. Bland konsultföretag listades Sweco som mest attraktivt bland studenterna, följt av ÅF och WSP i en lista på sammanlagt 49 företag. De 248 studenter som deltog i undersökningen studerar inom samhällsbyggnad, fastighetsföretagande, fastighetsvärdering och fastighetsförvaltning, lantmäteri och bygg- och fastighetsekonomi.

Arbetsuppgifter och kompetensutveckling
Viktiga parametrar för studenterna är typen av arbetsuppgifter, möjligheter till kompetensutveckling och att göra karriär. I en ranking av populära karriärval ligger samhällsbyggnad och stadsutveckling i topp, följt av fastighetsutveckling och förvaltning.