Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Rekordmånga byggstarter för HSB Göteborg

20 mars 2014 HSB Göteborg ökar byggtakten – de totalt 1 400 bostäder som byggdes förra året i Göteborg stod HSB för 195. Men detta är inget jämfört med vad man planerar för 2014.

– Vi spänner bågen högt och siktar på cirka 450 byggstarter i år, vilket är mer än dubbelt så många jämfört med förra årets rekord. Framförallt är det de 150 bostäderna vi planerar i området kring Stora Torp som driver upp antalet byggstarter. Vi har nu förstärkt vår organisation och står väl rustade för den ökade takten, säger Roger Sundbom, chef Fastighetsutveckling på HSB Göteborg.

HSBs bosparare styr
Områdena som HSB Göteborg planerar att byggstarta på väljs ut med omsorg. Här är det bosparande medlemmar som styr genom att efterfråga områden man önskar att bo i. Detta innebär att det just nu är högt tryck på väster, öster och centrala delar av Göteborg. 
– Vi ser fram emot att få sätta spaden i marken i många olika delar av staden under 2014. Extra glädjande är det såklart att se att ju mer vi ökar volymen, desto nöjdare kunder får vi. Och då är det såklart mycket positivt att vi kan erbjuda bostäder i dessa områden, säger Roger Sundbom.

Planerade byggstarter för HSB Göteborg 2014:

  • Brf Studio 1 och brf Studio 2 i Örgryte, 150 bostäder
  • Brf Boulevarden i Brottkärr - nya Hovås, cirka 70 bostäder
  • Brf Västersol i Fräntorp, cirka 60 bostäder
  • Brf Blåsippan i Tuve, cirka 70 bostäder
  • Brf Famnen i Flatås, cirka 70, bostäder
  • HSB Living Lab på Chalmersområdet, cirka 30 studentbostäder