Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Välkommet stöd för energieffektivisering av miljonprogrammet

21 oktober 2014 Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att man vill införa ett stöd till fastighetsägare som vid renovering av hus från miljonprogrammet satsar på åtgärder som minskar energianvändningen. Boverket och Energimyndigheten ska vara med i utformningen av stödet, som ska vara på 200 miljoner kronor 2015 och därefter på 500 miljoner kronor årligen.

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) säger till Sveriges Radio att förslaget är ett steg närmare målet om ett energieffektivt samhälle och att det kommer att skapa jobb i områdena.

Välkommet förslag 
– HSB har under många år drivit frågan om ett statligt stöd för energiåtgärder i bostadshus, så detta är ett välkommet förslag. Alla ska självklart ta ansvar men ska vi lyckas minska bostadssektorns klimatpåverkan krävs samarbete och samverkan, där även staten har en viktig roll. Jag vill också poängtera att det är viktigt att även bostadsrättsföreningar får möjlighet att ta del av det föreslagna stödet, säger Anders Lago, förbundsordförande HSB.

HSB siktar på halvering av koldioxidutsläppen
Inom HSB finns sedan 2008 ett mål om att halvera koldioxidutsläppen. Arbetet för att uppnå detta mål pågår på många olika sätt, ett exempel är den innovativa ventilationslösningen HSB FTX.
– Vi är självklart gärna med i utformningen av det stöd som nu föreslås, så att det på bästa sätt styr mot minskade koldioxidutsläpp, god innemiljö och ökad hållbarhet. Och vi delar gärna med oss av goda idéer och lösningar, säger Anders Lago.