Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Varmt hemma med hälften så mycket energi – ”Ett hus, fem möjligheter” visar vägen

03 juni 2014 Går det att halvera energianvändningen i ett flerbostadshus från 1970-talet? Svaret är ja, och hur det går till redovisas fredag den 13 juni i ett kostnadsfritt seminarium på HSB i Stockholm då temat är undersökningen ”Ett hus, fem möjligheter”.

Många hus som byggdes under det svenska miljonprogrammet på 60- och 70-talen står inför stora och nödvändiga renoveringar. Samtidigt behöver energianvändningen minska rejält i bostadssektorn – dels för att sänka kostnaderna, dels för att Sverige ska nå uppsatta miljömål. Ungefär en tredjedel av all energiproduktion går i dag till att värma upp våra bostäder. Energieffektivisering av fastigheter kan därför spara stora belopp och bidra till minskad klimatpåverkan.

Samarbete med Energimyndigheten
Förra året tog HSBs energichef Roland Jonsson initiativ till ”Ett hus, fem möjligheter” för att visa hur man i samband med en renovering kan energieffektivisera gamla flerbostadshus på olika sätt. Studien har genomförts i samarbete med Bebo, Energimyndighetens beställargrupp för energieffektiva flerbostadshus, som är ett nätverk av fastighetsägare som finansieras av Energimyndigheten.

Kostnadsfritt seminarium
Fredagen 10 juni redovisas slutsatserna i rapporten i ett seminarium i HSB-salen på HSB, Fleminggatan 41 i Stockholm. Seminariet, som är kostnadsfritt och öppet för alla som är intresserade, börjar kl 10.00 och avslutas 16.00. För anmälan, mejla Roland Jonsson eller ring 010-442 03 32.
Läs mer om ”Ett hus, fem möjligheter” här.