Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Årets bästa HSB-projekt ligger i Göteborg

29 maj 2015 Bostadsrättsföreningen Alfa i Göteborg har valts till bästa HSB-projekt 2013-2014. Kvaliteter i arkitektur, stadsbyggnad och omsorg om detaljer var några egenskaper som vann juryns gillande

"Här går kvalitet och funktionalitet hand i hand, från stadsbyggnad till genomförande och detalj. Byggherren har haft en tydlig vision som kommunicerats till alla i projektet; projektledning, hantverkare och även den nära omvärlden. Arkitekturen lyfter sig bortom dagens förutsägbara bostadsbyggande och inlemmar sig i en klassisk, nästan sakral byggnadstradition.Omsorgen om detaljer är en del av detta.Vi ser tydliga uttryck för personligt engagemang gentemot medlemmarna både under byggtiden och efter inflyttning. Förutsättningar har skapats för goda möten mellan människor. HSBs ambition att verka för tidlös kvalitetsdesign har här förverkligats".

Så lyder motiveringen till valet av Bästa HSB-projekt 2013–2014, bostadsrättsföreningen Alfa i Göteborg.

Nöjda kunder vid inflyttning

Brf Alfa blev tidigare i år HSBs bästa bostadsprojekt med NKI 84 när analysföretaget Prognoscentret mätte NKI (Nöjd Kund Index) i fastighetsbranschen. Branschgenomsnitt vid inflyttning i nybyggda lägenheter ligger på 73. De 46 lägenheterna i brf Alfa stod klara för inflyttning i februari förra året.

Juryn för Bästa HSB-projekt 2013–2014 bestod av Annica Carlsson, arkitekt MSA och vd Equator Arkitekter, Per Lagheim, stadsarkitekt Täby Kommun, Sverker Thorslund, bostadsexpert och tidigare vid Konsumentverket samt Anders Lago, förbundsordförande HSB.

Bästa HSBprojekt 2015– Vi i HSB Göteborg är otroligt glada och hedrade för denna utmärkelse. Nu vill fortsätta att arbeta för att ta fram lika bra projekt framöver, sade Lena Josgård och Freja Bramsen från HSB Göteborg, som tog emot utmärkelsen för brf Alfa som Bästa HSB-projekt 2013-2014.

 

 

 

Nominerade till Bästa HSB-projekt 2013–2014:

  • HSB Brf Stadion, Luleå, HSB Norr
  • HSB Brf Räppe Kanal, Växjö, HSB Sydost
  • HSB Brf Finnboda Hamnplan, Nacka, HSB Stockholm
  • HSB Brf Alfa, Göteborg, HSB Göteborg
  • HSB Brf Lill-Jan, Stockholm, HSB Stockholm
  • HSB Brf Jakobsberg, Järfälla, HSB Norra Stor-Stockholm
  • HSB Brf Frej, Borlänge, HSB Dalarna