Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

”Ge skattereduktion till lägenhetsinnehavare med andelar i sol- eller vindkraft”

07 januari 2015 Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet bör ge en skattereduktion till lägenhetsinnehavare som äger andelar i sol- eller vindkraft. Det skriver HSB Riksförbund och sex andra organisationer i en debattartikel i Sydsvenskan.

Regeringen måste skyndsamt utreda hur de som bor i lägenhet ska kunna stärka sin ställning på elmarknaden och bidra till energiomställningen. Det skriver HSBs ordförande Anders Lago tillsammans med företrädare för sex andra organisationer i en debattartikel i Sydsvenskan. Anledningen är att den nya regeringen vill införa en skattereduktion för hushåll med egen småskalig förnybar elproduktion – men förslaget omfattar bara dem som kan sätta upp solceller på taket eller ett litet vindkraftverk på gården, och alltså inte enskilda hushåll som bor i lägenhet.

Lägenhetsinnehavare ska kunna bidra till energiomställningen
Den nya regeringen lade i sin budgetproposition fram alliansregeringens förslag om en avgränsad skattereduktion på 60 öre/kWh och som i praktiken bara gäller dem som bor i villa eller på egen gård – inte lägenhetsinnehavare.
”Regeringen måste nu skyndsamt utreda hur också de som bor i lägenhet ska kunna stärka sin ställning på elmarknaden och bidra till energiomställningen” skriver HSB Riksförbund, Naturskyddsföreningen, Sveriges Konsumenter, Hyresgästföreningens Riksförbund, Sala-Heby solelförening, OX2:s vindkraftskooperativ och Oberoende Elhandlare och Solkompaniet.Läs hela debattartikeln om skattereduktion till lägenhetsinnehavare som äger andelar i sol- eller vindkraft.

HSB verkar för att bostadssektorn ska minska sin klimatpåverkan, bland annat genom att ställa om till förnyelsebar energi och minska energianvändningen i bostäderna. Läs mer i Vi vill minska boendets klimatpåverkan.