Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB byggstartar 40 lägenheter vid Svartån i Örebro

29 juni 2015 Nu byggstartar HSB brf Pråmkajen intill Örebro småbåtshamn vid Svartån. Alla 40 lägenheter är sålda efter sex veckors försäljning.

– Det har varit hårt tryck i försäljningen med en intressekö på 140 personer och det är extra roligt att alla lägenheterna gick till bosparare och medlemmar i HSB, berättar projektledare Abraham Oktay från HSB Projektpartner.

Brf Pråmkajen är HSBs tredje etapp i bostadsområdet Åstaden intill Svartån. Tidigare bebyggelse i området är tio radhus med äganderätt och brf Åstaden med 40 lägenheter som färdigställs för inflyttning i augusti.

– Det känns riktigt bra att vi nu kan färdigställa vårt område Åstaden och att det mesta av pålningen är gjord innan de första flyttlassen till brf Åstaden kommer, säger Magnus Larsson, byggchef på HSB Mälardalen.

HSBs område Åstaden är ett av få vattennära bostadsområden i Örebro med Svartån på ena sidan och en konstgjord damm på den andra sidan.

– Utsikten i Åstaden är oslagbar med vatten åt flera håll. Arkitekturen har fått ett marint tema med runda fönster och marint inspirerade räcken, för att husen ska smälta in med de befintliga byggnaderna runt småbåtshamnen, berättar arkitekten Lars-Göran Otterling från Roof Arkitekter.

Försäljningen startade i början av maj 2015 och bygget påbörjas nu i juni.
Inflyttning planeras ske under våren 2017.

Antal bostäder: 40 med 3 – 4 r.o.k. på 76 - 85 kvm

Insats: 1 850 000 – 2 295 000 kr, avgift 4 214 – 4 802 kr

Byggentreprenör: Peab

Arkitekt: Roof Arkitekter

Läs mer om HSB brf Pråmkajen här.

För mer information, kontakta:
Magnus Larsson, byggchef HSB Mälardalen, 070-730 24 07, magnus.larsson@malardalen.hsb.se
Abraham Oktay, projektledare HSB Projektpartner/Produktion, 073-070 24 02, abraham.oktay@hsb.se
Maria Stillman, Marknadsansvarig HSB Projektpartner/Produktion, 070-386 92 12, maria.stillman@hsb.se