Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB deltar på samlingen för ett Sverige tillsammans

12 oktober 2015 Idag har regeringen bjudit in till den nationella samlingen för ett ”Sverige tillsammans”. Syftet är enligt regeringen att samla alla krafter som kan bidra till att förbättra nyanländas etablering. Kommuner, myndigheter, företag, fackliga organisationer, civilsamhället och andra aktörer samlades. HSB Riksförbunds vd, Pernilla Bonde, deltog på mötet som ägde rum i Stockholm.

– För HSB är det naturligt att vara med och delta för ett Sverige tillsammans. HSB har alltid haft samhällsansvar som självklar grund när vi byggt omkring 500 000 bostäder sedan starten 1923. Vi presenterar nu en bostadssatsning, HSB 100, för att få fram fler vettiga bostäder till vettiga priser. Det innebär att vi kan bygga mer, till fler och på nya platser runt om i landet, säger Pernilla Bonde, vd HSB Riksförbund. 

Regeringen meddelar att Sverige tillsammans följs upp i nästa år med regionala konferenser i alla län.

– HSBs ambition är att bidra ännu mer till ett socialt hållbart Sverige. Vi har till exempel tidigare skänkt 100 000 kronor till Radiohjälpens insamling till människor på flykt. Och vi kommer att återkomma med ytterligare ekonomiskt stöd för att hjälpa människor i synnerligen svåra situationer, säger Pernilla Bonde.