Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSBs bidrag till We effect hjälper flyktingar

22 december 2015 Under 2015 har flyktingkrisen berört oss alla djupt. För HSB har det varit naturligt att försöka hjälpa människor på flykt. En insats har varit att stötta We effects arbete. Här följer en berättelse om hjälparbetet i Makedonien: En dag på flykt - om We Effects insats i Gevgelija

Vägen mot framtiden går genom en liten port i taggtrådsstängslet vid gränsen mellan Grekland och Makedonien. En miljon människor har passerat här sedan i somras. I transitlägret i Gevgelija samlas de: syrier, irakier och afghaner som har korrekta dokument. Alla de övriga får stanna i tälten i ingenmanslandet. På fel sida taggtråden.

Alla har de rest över dödens hav från Turkiet. Alla har de lämnat sina gamla liv bakom sig. De sista sakerna lämnades på stranden i Turkiet, för att fler skulle få plats på de små båtarna över Egeiska havets vågor.

De flesta har tvingats sova utomhus i kylan. I We Effects tält får barn och mammor ett par timmars andrum, med filtar, lite mat, hygienartiklar och varma stövlar. Barnen får sova en stund, eller rita och leka. Sedan går resan vidare, på överfulla tåg, norrut. Mot framtiden.

Följ med en dag på flykt på gränsen mellan Grekland och Makedonien. HSB bidrog under hösten med drygt en miljon kronor till We Effects arbete i Makedonien.

Text: Ola Richardsson Foto: Marcus Lundstedt