Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Rekryteringsbarometern 2015: HSB mest attraktiva och kända fastighetsbolaget i Sverige

25 maj 2015 HSB är det mest attraktiva och kända fastighetsbolaget i Sverige. Det visar Rekryteringsbarometern 2015, en enkätundersökning där studenter från landets högskolor och universitet inom fastighetsrelaterade utbildningar får säga sitt.

HSA Rekryteringsbarometern 2015HSB är både det mest kända och det mest attraktiva fastighetsbolaget i Sverige anser svenska studenter på högskolor och universitet inom fastighetsrelaterade utbildningar. Det är andra året i rad som HSB vinner denna utmärkelse.


– Det är fantastiskt roligt att HSB återigen får ett kvitto på att vårt arbete uppskattas. Det är särskilt glädjande att det kommer från studenter. HSB strävar ständigt efter att vara den ledande samhällsbyggaren och till det krävs att vi lyckas attrahera skickliga studenter. Det här visar att vi är på rätt väg, säger Pernilla Bonde, vd HSB Riksförbund.

Fastighetsutveckling, samhällsbyggnad och stadsutveckling i topp

Undersökningen visar vidare att de flesta studenterna anger att de vill arbeta inom fastighetsutveckling, tätt följt av samhällsbyggnad och stadsutveckling. Skanska är den mest kända och attraktiva arbetsgivaren på konsult- och byggsidan enligt studenterna.

Koll på arbetsgivare och karriär

Rekryteringsbarometern, som i år genomförts för tionde året i rad, riktar sig till studerande inom fastighetsrelaterade utbildningar inom hela landet på högskolor och universitet. Genom att delta i Rekryteringsbarometern får studenterna dels möjligheten att ge sin syn på marknaden och dess aktörer, dels ta del av framtida arbetsgivare och karriärmöjligheter. I Rekryteringsbarometern 2015 deltog sammanlagt 270 studenter.