Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Snart dags för första spadtaget för HSB Living Lab

01 september 2015 Fredag 11 september är det dags för "första spadtaget" för HSB Living Lab. Då rullas den första modulen i framtidens boende ut från fabriken i Västergötland.

HSB Living Lab är en arena för att utveckla nya sätt att bygga och forma framtidens boende. Byggnaden, som uppförs på Chalmers i Göteborg, är ett unikt projekt där helt nya tekniska och arkitektoniska innovationer ska testas under 10 år.

Moduler som kan bytas ut

HSB Living Lab är planerat som en flyttbar byggnad med en del bestående av studentbostäder och en utställningsdel där det bland annat ska finnas kontor, möteslokal, tvättstuga och utställningslokal för forskningsresultat. Allt byggs i utbybara moduler.

Den 11 september rullar den första modulen ut från fabriken i Västergötland
– Det tänker vi fira tillsammans med våra samarbetspartners, ungefär som när man tar det första spadtaget för ett nytt hus , säger Emma Sarin, HSB Projektpartner och projektledare för HSB Living Lab.

Inflyttning under 2016

I huset kommer det finnas ca 29 lägenheter där de studenter och gästforskare kommer  bo i en ständig föränderlig miljö, allt medan forskningen pågår. HSB Living Lab kommer att stå klart för inflyttning under 2016.

Läs mer om HSB Living Lab