Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Välkommen på seminarium: Varför är NASA:s rymdforskare intresserade av HSB Living Lab?

06 november 2015 Hur kan vi spara på resurser och energi? Hur ska vi laga vår mat, hur ska vi tvätta och hur skapar vi ett hållbart boende som passar vårt klimat – idag och imorgon? Den 16 november har du chansen att tillsammans med NASA:s utvecklingschef, Larry Toups, diskutera detta på HSBs lunchseminarium.

Larry Toups är även ansvarig för bemannade rymdfärder till bland annat Mars. Här studeras utmaningarna som följer av att kunna producera mat, återvinna luft, vatten och att bo i ett slutet system. Som adjungerad professor på Chalmers följer Larry Toups även arbetet med det unika forskningsboendet HSB Living Lab där NASA söker svaret på hur man kan tvätta kläder i rymden. Han kommer tillsammans med företrädare för forskare på Chalmers, arkitekter på Tengbom och ansvariga för HSB Living Lab diskutera utmaningarna för framtidens hållbara boende på HSBs lunchseminarium dit du är välkommen!

HSB Living Lab är en forskningsarena där vi kommer att utveckla nya sätt att bygga och forma framtidens hållbara boende. Här kommer ett 30-tal studenter och gästforskare i olika åldrar och nationaliteter att bo samtidigt som forskning på innovativ teknik, hållbarhet, arkitektur och sociala samband sker, dygnet runt. Byggnaden uppförs nu på Chalmers campusområde i Göteborg och kommer att stå klar för inflyttning under våren 2016. Det är ett världsunikt projekt där helt nya tekniska och arkitektoniska innovationer ska testas under 10 år.

Medverkande

Larry Toups, Architect, Exploration Mission Planning Office, NASA Johnson Space Center/Adjunct Professor, Chalmers Architecture

Shea Hagy, projektledare, Chalmers

Peter Elfstrand, ansvarig arkitekt, Tengbom

Emma Sarin, projektledare HSB Living Lab, HSB

Tid och plats

16 november 12-12.45 (lättare lunch serveras från 11.45), Fleminggatan 41, Stockholm, lokal HSB-salen.

Anmäl dig här senast 10 november. Antalet platser är begränsat! Seminariet hålls på engelska.

Det finns även möjlighet för media att intervjua Larry Toups i samband med seminariet. Kontakta André Johansson, presschef HSB Riksförbund, 070-5496404, andre.johansson@hsb.se.   

Varmt välkommen!