Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Vedum ny samarbetspartner till HSB Living Lab

27 januari 2015 Företaget är nästa pusselbit i framtidsprojektet.

Vedum Kök och Bad AB ska bidra till forskning inriktad på att hitta innovativa lösningar för framtidens kök och badrum. Detta står klart efter att HSB Living Lab idag presenterade företaget som ny samarbetspartner. Sedan tidigare återfinns bland andra Electrolux och Chalmers tekniska högskola på listan över inblandade organisationer.

HSB Living Lab är ett världsunikt forskningsprojekt som bland annat innebär att ett trettiotal personer, såväl studenter som gästforskare, senare i höst ska flytta in i en byggnad på Chalmers campusområde. Planerad byggstart är i mars och syftet är att forska om framtidens boende.

– Vi är väldigt glada att Vedum vill vara med och bidra till framtidens boende med den kompetens som finns samlad i företaget. I utvecklingen av framtidens boende har smarta lösningar för kök och badrum en central plats. Vedum kompletterar våra tidigare samarbetspartners på ett strålande sätt, ett tillskott som kommer att bidra till stort värde när vi utvecklar HSB Living Lab, säger Sanna Edling, projektledare för HSB Living Lab, i ett pressmeddelande.

Även Vedum ser fram emot samarbetet:

– Det är viktigt och spännande för oss att medverka i ett sådant här framtidsinriktat forskningsprojekt. Vi kommer att kunna använda resultaten i vår verksamhet och ska förstås se till att alla våra kunder och samarbetspartners också får nytta av dem. Vi ser det som en unik möjlighet att få vara med och skapa framtidens produkter och lösningar, säger Vedums vd Magnus Efraimsson.

Forskningsresultaten kommer offentliggöras löpande under den period som forskningen genomförs.

Läs mer om projektet här.